Alaplı’da Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi uygulamaları kapsamında yılın kaliteli okulu kategorisinde ödüle kurum olarak müracaat eden Kasımlı İlköğretim okuluna saha ziyaretinde bulunuldu.
Toplam Kalite Yönetimi İl Formatörü ve değerlendiricileri, İsmail Öztürk, Burcu Kılıç, il değerlendiricileri, Abdulber Demirci, Nursel Yıldırım, Ömür Özsoy ve Alaplı Toplam Kalite Yönetimi değerlendiricileri Kasımlı İlköğretim okulunu ziyaret ederek ödül başvuru raporuna yansıtılan çalışmaları yerinde incelediler. Okulda incelemelerde bulunan il değerlendiricileri okul kütüphanesinde sunum eşliğinde Okul Müdürü Erdal Yılmaz’dan brifing aldılar.
Toplam Kalite Yönetimi il Formatörü İsmail Öztürk, ekip üyelerini kurum çalışanlarına tanıtarak okula ziyaret amaçlarını açıkladı.
Kasımlı İlköğretim Okuluna daha önce seminer için geldiğini belirten Öztürk, ”2 yıl önce bu okula seminer amaçlı gelmiştim. TKY anlayışını, mutlu okul iklimini görmüştüm. Okulun öğrencisi, öğretmeni, yardımcı personeli hepsi kurum kültürünü benimsemiş, biz anlayışı ile sahiplenme duygusunun varlığını gözlemlemiştim. Bugün de bu anlayışın okulda artarak devam ettiğini görmek takdir edilecek bir durum ve ilimizde örnek teşkile edecek bir çok güzel çalışma var. Buradaki kuruma sahiplenme, bizim okulumuz anlayışının, samimiyetin bütün okullarımızda uygulanması halinde kalite grafiğinin il genelinde artacağını düşünüyorum. Bu anlamda okulun eğitim kadrosunu, emek veren destek veren herkesi tebrik ediyorum” dedi.
Toplam Kalite Yönetimi il Formatörü ve değerlendiricisi Burcu Kılıç da kurum olarak iyi bir rapor hazırlandığını ve rapora yansıtılan çalışmaları okulda görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kılıç, ayrıca raporun teknik kısımlarını okul ekip üyeleri ile analiz ederek geri dönüşler verdi ve kalite yolculuğunda başarılar diledi. İl değerlendiricileri Abdulber Demirci, Nursel Kocatürk, Ömür Özsoy, okul ve rapora dair değerlendirmelerini paylaşarak kurum çalışanlarını ve kadroyu tebrik ettiler. Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz da okul olarak Milli Eğitim Bakanlığınca Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında Yılın Kaliteli Okulu kategorisinde kurum olarak ödüle müracaat ettiklerini söyledi. Alaplı İlçesinde Milli Eğitime bağlı bütün kurumlar ve okullar bazında tek okul olarak, son müracaat tarihi olan 15 Kasım 2010 tarihinde başvuruda bulunduklarını belirten Yılmaz, ”Toplam Kalite Yönetimi İl değerlendiricileri Zonguldak’ın bütün ilçelerinden gelen dereceye giren kurum ve ekip raporlarını inceledikten sonra ilde ilk üçe giren okulları belirleyerek bakanlığa gönderecekleri il genelinde derecelendirmeye değer bulunan okullara, kurumlara saha ziyaretinde bulunarak yapılan çalışmaları yerinde gözlemleyerek son değerlendirmelerini yaprak derecelendirmeyi yapıyorlar. Ödül başvuru raporlarının değerlendirilmesi, MEB Personel Genel Müdürlüğü web sitesinde linki bulunan Yönetimi Değerlendirme ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı web sayfasında yer alan Eğitimde Kalite Ödülü El Kitabı’nda açıklanan kriterler ve Puanlama Matrisleri kullanılarak yapılmaktadır” dedi. Toplam Kalite Yönetimi İl Formatörü ve il değerlendiricilerine teşekkür eden Yılmaz, ”Okulumuzdaki bu samimi anlayış sayesinde çok pozitif bir hava oluştu. Bu anlayış öğrenci niteliğine, kurumun akademik ,sosyal, kültürel, sportif, fiziki niteliğine olumlu yansımıştır. Kuruma duyulan güven ve beklenti her geçen gün artmaktadır. Okulumuzda ki eğitim kadromuzla bu güvene layık olmak için çalışacağız. Ben bu anlamda bu uzun soluklu yolda özveri ve fedakarlıkla çalışan biz ruhuna hizmet eden okul kadromuza, kalite yolculuğunda kuruma destek veren Toplam Kalite İl Formatörlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yılın kaliteli okulu kurumu kategorisinde Bakanlık değerlendirmesi sonucu dereceye girecek okullara Kalite Beratı verileceği Kalite beratı alan okullar üç yıl süreyle aynı kategoride ödüle müracaat etmeyecekleri belirtildi.