“NCC-3 Üçüncü Ulusal Kataliz Kongresi” Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Kataliz Derneği’nin işbirliğiyle 28 Nisan-1 Mayıs 2010 tarihlerinde Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlendi.

 

Teması, "Doğal Kaynakların Sürdürülebilir Kullanımı için Katalizörler”,  amacı, endüstride ve üniversitelerde kataliz ve katalitik prosesler konularında çalışan bilim adamlarının ve araştırmacıların bir araya getirilmesi olan “NCC-3 Üçüncü Ulusal Kataliz Kongresi” bilimsel programı süresince, kataliz alanında son gelişmelerin paylaşıldığı çağrılı konuşmalar, sözlü ve poster sunumlar yer aldı. Kongreye İngiltere, Hollanda, Fransa, Finlandiya ve Rusya’dan 5; yurt içinden 2 olmak üzere seçkin bilim insanları çağrılı konuşmacı olarak katılırken, 23 Üniversite,  Endüstri Kuruluşları ve Araştırma Merkezlerinden 160 katılım gerçekleşti. Kongre boyunca 26 sözlü, 58 poster olmak üzere 84 sunum yapıldı. Kongredeki sunumlar İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleşti. 

Kongre programının üçüncü gününde düzenlenen Endüstri oturumu kapsamında amacı kurumların kataliz ve katalitik prosesler konularında yaptıkları Ar-Ge  çalışmalarının paylaşılması olan ve TTK, TÜPRAŞ, PETKİM, AKKİM ve TERRALAB yetkililerinin katıldığı bir panel gerçekleştirildi.

Panelin ardından, 30 Nisan öğleden sonra bölgemizdeki Endüstri Kuruluşlarının gezilmesi amacıyla bir Endüstri Turu yapıldı. Bu kapsamda Çanakçılar Seramik Tesisleri ve Emko Radyatör Fabrikası gezildi.

Kongrenin son günü olan 1 Mayıs 2010 tarihinde Çağrılı konuşma ve sözlü sunumların ardından teknik program sona erdi. 1 Mayıs öğlen itibariyle, Sosyal Program kapsamında konuklara bölgeyi tanıtmak ve gezilecek görülecek yerleri gezdirmek amacıyla düzenlenen ve Gökgöl mağarasıyla başlayan gezi programının son durağı Amasra oldu.

Kongre boyunca bazı kuruluşlar stand açarak ürün ve cihazlarını sergilediler.