Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Kilimli'de bayanlara yönelik kanser bilgilendirme toplantısı yapacak.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kilimli Semt Polikliniği'ne kısa bir süre önce taşınarak hizmet vermeyen başlayan KETEM, Kilimli'de 50-69 yaş arası bayanlara meme kanseri taraması, 20-49 yaş arası bayanlara rahim ağzı kanseri taraması, 20-69 yaş arası bayanlara ise hem rahim ağzı, hem de meme kanseri taraması, ayrıca 50-69 yaş arası erkeklere ise prostat kanseri taraması gerçekleştirecek.
KETEM Sorumlusu Dr.Ömer Naci Kanbur, 17 Eylül 2010 Cuma günü Kilimli Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde saat 14.00'e bayanlara yönelik eğitim amaçlı kanser bilgilendirme toplantısı yapacaklarını ifade ederek katılım çağrısında bulundu.
Dr.Kanbur yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı'na bağlı birim olarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nden buraya görevlendirildiğimiz için Kilimli Semt Polikliniği'nin üçüncü katında görev aldık. KETEM olarak 50-69 yaş arası bayanlara meme kanseri, 20-49 yaş arası bayanlara rahim ağzı kanseri, 20-69 yaş arası bayanlara ise hem rahim ağzı, hem de meme kanseri taraması yapıyoruz. Bununla birlikte 50-69 yaş arası erkeklere ise prostat kanseri taraması gerçekleştiriyoruz. Ayrıca kolon kanseri taraması yapıyorduk, ama erteledik. Eğer ailesinde gerçekken kolon kanseri vakası çıkmışsa, bunları da kolon kanseri taraması yapıyoruz. Meme kanseri taramasında meme muayenesi, ultrason, gerekirse genel cerrahi uzmanına kadar muayene ettirebiliyoruz. Rahim ağzı kanser taramasında ise aynı şekilde raporlarının sonucuna göre eğer hastalık bulgusuna rastladığımız zaman kadın doğum uzmanımızı çağırıyoruz, onlara muayene ettiriyoruz ve onların raporlarına göre hareket ediyoruz.
Onun dışında prostat kanser taramasında üroloji uzmanı ile birlikte çalışıyoruz. Kolon kanseri taramasında ise aynı şekilde genel cerrahi uzmanı ile birlikte çalışıyoruz.
17 Eylül 2010 Cuma günü Kilimli Belediyesi'ne ait sosyal tesislerde eğitim amaçlı bayanlara yönelik kanser eğitimi vereceğiz. Tüm Kilimli halkını ve çevresinde yaşayan bayanları eğitim toplantımıza katılmaya davet ediyorum."