Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) standına ilgi büyük oldu. 
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü tarafından 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma etkinlikleri kapsamında kentin işlek alış veriş merkezlerinden birinde stant kurarak vatandaşlara Karbonmonoksit ve solonum fonksiyonları testleri yapıldı.
Standın açılışına, Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Birsen Turan, Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü Esin İlhan, İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan ve sağlık çalışanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 
Açılışta bir konuşma yapan Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü Esin İlhan konuşmasında, “Tütün kullanımı bütün ülkeler açısından bir alışkanlıktır. Ancak tütün kullanımının yol açtığı sağlık sorunlarının ortaya konmasından sonra özellikle sigara kullanımında azalma meydana gelmiştir. Bunun üzerine sigara firmaları ürünlerini satabilmek için yeni pazarlar aramaya girmişler. Tütün kullanımının fazla olmadığı gelişmekte olan ülkelere yönelmişlerdir. Bunun sonucunda gelişmekte olan ülkelerde sigara kullanımında artış meydana gelmiş ve aynı zamanda yabancı sigara markalarını da yönelme artmıştır. Sigara içenlerde bunun bedelini şuanda ödememektedirler. Sigara içmenin bedelini 30-40 yıl sonra sağlıkları bozulunca ödeyeceklerdir“ dedi.
Öte yandan Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıklar Hastanesi bünyesinde hizmet veren Sigara bırakma poliklinikte görevli sağlıkçılar tarafından vatandaşlara Karbonmonoksit ölçümleri ve solunum fonksiyonu testleri yapıldı.