Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Meclis Başkanı Zafer Sağlam ile Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ticarethanelerin katı atık bedellerinin belirlenmesi konusundaki çekinceleri ortadan kaldırmak için tüccar ve esnafın katılımı ile 29 Şubat günü saat 14.00’da belediye nikah salonunda geniş katılımlı toplantı düzenlenmesi kararına vardılar.

 

 Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin katı atık bedellerinin hesaplanması hususundaki şikayetleri  yaptıkları ziyarette  Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ileten ZTSO   Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile Meclis Başkanı  Zafer Sağlam İç İşleri Bakanlığının katı atık bedellerinin belirlenmesine yönelik genelgesinin ardından market ve restoranların  katı atık bedellerinin astronomik miktarlara yükseldiğini üyelerden gelen genel talep üzerine konunun tartışılacağı geniş katılımlı toplantı düzenlenmesi  isteğinde bulundular. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in de sorunun çözümlenmesine yönelik tavrı üzerine 29 Şubat tarihinde geniş katılımlı toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

 

  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir  “ katı atık bedelleri hususunda üyelerimiz ile Zonguldak Belediyesi zaman zaman mahkemelik oluyordu. Diğer kentlerde de  benzer durum yaşanınca İçİşleri Bakanlığı genelge yayınlayarak, katı atık bedellerinin belirlenmesinde uyulması gereken şablonu ve genel hatları belirledi. 29 Şubat tarihinde  belediye nikah salonunda  düzenlenecek toplantıda üyelerimiz şikayet ,talep ve önerilerini yansıtacak, belediye başkanımız  ile yöneticilerde kanun ve yönetmelik hakkında bilgi verip tarafların mağdur olmayacağı ortak karar almaya çalışacaklarına inanıyorum. Bu hususta mağdur olduğu beyan eden önerisi ve şikayeti olan  üyemiz olsun veya olmasın tüm sanayici, tüccar ve küçük esnafı toplantıya davet ediyorum  “dedi.