Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı ve Zonguldak Belediye Meclis üyeleri, dün parti binasında yaptıkları basın toplantısında, katı atık zammına tepki gösterdi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref döneminde, konut başına 1 TL'lik katı atık bedelinin 4 TL'ye çıkarılmasını eleştiren AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, şunları söyledi;
"Kentimizde son 50 yıldır deniz kenarına dökülen katı atık döküm tesisi, AKP iktidarının katkılarıyla Sofular Köyü'ne taşındı. Bununla ilgili olarak Belediye Meclisi'nde karar alındı. Karar gereği 1 TL'lik ücret 4 TL'ye çıkarıldı. Biz bu zamma tepkimizi gösteriyoruz. Hizmet bedelleri vatandaştan alınmamalı, Belediye'nin öz kaynakları yardımıyla karşılanmalıdır."
Belediye Meclis Üyesi Salih Erbay ise, evlerde 4 TL+KDV, iş yerlerinde 10 TL+KDV, TTK'da dahil resmi kurumlarda ise 20 TL+KDV olan zamlı fiyatları eleştiren konuşmasında, belediyenin her sıkıntısının bir önceki Belediye Başkanı'na atılmasının yanlış olduğunu vurguladı. Erbay konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
"Belediye'nin asıl görevi mevcut kaynaklarla vatandaşa en iyi hizmeti vermektir. Belediyenin elinde otopark gibi nimetler var. Buralardan aylık 150 bin TL civarında para temin ediliyor. Vatandaştan alınan katı atık zammı, otopark gibi gelir getiren yerlerden karşılanabilir. Bizler AKP Meclis Üyeleri olarak, katı atık zammına karşıyız. Fakat en büyük korkumuz, suya yapılacak olan zamdır."
Daha sonra, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, AKP'li Meclis Üyeleri Salih Erbay ve Abdullah Karagüzel, gazetecilerin sorularını cevapladı.