Zonguldak'ta geçen yıl Aralık ayında boğazı kesilerek öldürülen 3 yaşındaki Sümeyye'nin cinayet şüphelileri olarak tutuklu bulunan annesi Ferdane C. ile sevgilisi olduğu iddia edilen Cihan B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay, geçen yıl 23 Aralık'ta Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait tek katlı lojmanda meydana geldi. Sümeyye C., akşam evde uyuduğu sırada pencerenin camı kırılarak kaçırılırken, cesedi eve 200 metre uzaklıktaki çöp konteyneri yakınında boğazı kesilmiş halde çuval içinde bulundu.
Pencerenin önünde ise "Saat 24.00'e kadar 5 bin TL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı not bulunurken, eşinden para sızdırmak için cinayeti işlediği iddia edilen annesi 38 yaşındaki Ferdane C. ile sevgilisi olduğu iddia edilen maden işçisi Cihan B. tutuklandı.
Ferdane C., 'kızını öldürmek' suçundan ömür boyu hapis, Cihan B. ise, 'Kasten adam öldürmek' suçundan 24 yıl hapis cezası istemiyle Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmaya Ferdane C. ile Cihan B.'nin yanı sıra Sümeyye'nin babası maden işçisi 39 yaşındaki Ali Osman C. ve yakınları da katıldı.
Gözaltında ve Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadeleri kabul etmeyen Ferdane C., Cihan B. ile ilişkisi olmadığını, iftiraya maruz kaldığını, suçsuz olduğunu savundu. Cihan B. ise, "Bana iftira atıyorlar. Benim olayla hiçbir alakam yok. Suçsuzum. Ferdane ile de hiçbir ilişkim yok" dedi.
Mahkeme heyeti müdahil olarak dinlenen Ali Osman C.'ye ise şikayetçi olup olmadığını sordu. Ali Osman C. ise, "Olayı işlemişler ise davacıyım. İşlememişler ise davacı değilim" dedi.Mahkeme Başkanı Aykın Özer, 19 tanığın ifadesini dinledikten sonra Sümeyye'nin kaçırıldığı pencereden alınan kan örnekleri ile olaydan sonra bulunan tehdit mektubundaki yazının anne Ferdane C., Cihan B. ve baba Ali Osman C. ile uyumlu olmadığını gözönüne alarak, Ferdane C. ile Cihan B.'nin tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Mahkeme heyeti, cinayet ile ilgili sorguda adı geçen 5 polisin dinlenmesi için tarihe erteledi.