​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü; Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından “Defne ve Reçine Eylem Planı Uygulamaları” Antalya’da anlatıldı.

Zonguldak Bölgemizdeki Defne Eylem Planı çalışmalarının anlatıldığı
seminere; Orman Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek, Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Erdoğan Şirin, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Şimdi, Orman Köy İlişkileri Dairesi Başkanı Ahmet Başkan, Bölge Müdürleri, Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürleri Bosna Hersek’ten gelen Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri, Şube Müdürleri, Bölge Müdürlükleri temsilcileri, İşletme Müdürlükleri Temsilcileri, Enstitü Müdürlüklerinden Araştırmacılar, Uygulamacı Birimlerden ve Üniversitelerden gelen hocalar, firma temsilcileri katılım sağladı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından defnenin yayılış gösterdiği Zonguldak ve Bartın illerinde yapılan defne üretim uygulamaları, envanter rehabilitasyon, transport, fidan üretimi ve dağıtımı ile eğitim konularında katılımcılara sunu eşliğinde bilgiler verildi.