Kdz. Ereğli Kamu Taşeron İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KATİŞ) ilk Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. 
Gerçekleşen ilk Olağan Kongre'de seçime tek liste ile gidilerek, Turgay Aydın ve yönetimi göreve seçildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aydın derneğin ilk olağan kongresini değerlendirmek için yaptığı yazılı açıklamada, Derneğimizin öncelikli amacı, kanunların ve yasaların bizlere vermiş olduğu hukuki haklar çerçevesinde kamuda özel şirketlerde çalışan arkadaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde olması, bir bütün oluşturmak, sesimizi duyurmak, yaşadığımız sorunları kamuoyuna duyurmak ve sorunlarımız için çözüm noktası üretebilmektir. Kuruluş amacımız derneğimiz üyeleri arasında birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmek iyi günde kötü günde birbirimize destek ve yanında olmaktır. Biliyoruz ki; sorunların daha çabuk ve kolay çözmenin tek yolu örgütlenmektir. Eğer sağlıklı bir örgüt çatısı altında toplanabilirsek sorunların çözümü de daha kolay olur. Bulunduğumuz bu davada bir serçe kuşu kadar olabilmek çok anlamlıdır. Bir serçenin yaptıklarını kendimize şiar alarak görevde bulunmalıyız. Rivayet o ki bir vakit doğada büyük bir yangın olur. Serçe kuşu bu yangı söndürmek için seri bir şekilde en yakın su birikimi olan kaynaktan bir damla suyu gagasıyla taşıyarak yangını söndürmeye müdahale ediyor. Öyle bir gayret gösteriyor ki yangın karşısında çaresiz kalan canlıların dikkatini çekiyor canlılardan biri; hey sen ne yapıyorsun bir damla suyla yangın mı söner diye çıkışır. Serçenin cevabı su olur, ben kendime düşen görevi yapıyorum. Elimden gelen bu diye yanıtlar.
Bizler de yönetim kurulu ve üyelerimiz olarak serçenin bulunduğu özveride bulunmamız gerekmektedir. Derneğimizin yönetimi 7 asil yönetim kurulu 7 yedek yönetim kurulu ve 3 asil denetim kurulu 3 yedek denetim kurulu olmak kaydı ile 20 kişiden oluşmaktadır.
Derneğimiz şu an 255 üyesi bulunmaktadır. İlerliye günlerdeki hedef ise Karadeniz Ereğli bölgesinde kamuda ve özel şirketlerde çalışan tüm taşeron işçileri derneğimize üye yaparak bu sayıyı 700-800 çıkarmaktır. Yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı şu şekilde yapılmıştır. Yönetim, Turgay Aydın Başkan, Özkan Öz Başkan Yardımcısı, Muhammet Akdeniz Genel Sekreter, Alaattin Şen Sayman, Şafak Civelek, Akif Kiret ve Musa Karakaş şeklinde oluştu dedi.