Kdz. Ereğli'de Kamu Taşeron İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KATİŞ) kuruldu. Dernek, geçici yönetimi ile faaliyetlerine başladı.
KATİŞ Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Onur Günaydın, derneğin kuruluş amacıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dernekleşmenin önemi ve yararlarının, günümüzde yadsınamaz bir gerçek olduğunu söyledi.
Günaydın, "Kamu Taşeron İşçileri Derneği olarak, bu durumun bizler için ne kadar zaruri olduğu ortadadır. Böyle bir gerçeğin her zaman bilincinde olmalı, gerek mesleki, gerekse yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımızı en etkin şekilde yerine getirmeli, bunun için de ortak amaç ve hedefler etrafında toplanılmalıdır. Kişi, icra ettiği ve hayatını kazandığı işine, sevdiği milletine ve vatanına karşı her zaman sorumludur ve en etkin şekilde çalışmaya vicdani olarak zorunludur. Etkin çalışmanın yolu da bireysel çabalardan ziyade birliktelikle, iyi organize olmakla mümkündür. Bu, iyi düşünülmesi, hassasiyetle durulması ve ihmal edilmemesi gereken bir konudur." dedi.
Dernekleşmenin, bir toplumdaki gelişmenin, hem ekonomik, hem sosyal alanda ölçüsü ve göstergesi olduğunu belirten KATİŞ Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Günaydın, "Dernekçilik, bir gönül işidir ve özveriyle yapılması gerekir. Burada, kitleye belletilmesi gereken, bireycilik ve bana ne kazandırır anlayışı değil, toplumculuk, katılımcılık ve 'ne verebilirim' anlayışı olmalıdır. Bu vesileyle bizler de öncelikle kamu alanında çalışan taşeron işçiler olarak haklarımızı almak adına toplumsal hareket oluşturabilmek ve bu hareketi bütün ülke genelinde kamuda çalışan taşeron işçilere ulaştırmak için Kamu Taşeron İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurarak başlattık. Bu ülkede şirket çalışanı olmak demek, ezilmek, hor görülmek ve dördüncü sınıf insan muamelesi görmek olmadığını ve bizlerin de bu memleketin bir bireyi olduğumuzu, yaşanılan sıkıntılar ve haksızlıklar karşısında sesimizi duyurmak için birlik ve beraberliğin şart olduğunu derneğimiz sayesinde anlatacak ve çözüm yolları bulmaya çalışacağız. Zonguldak ilimizde ve ilçelerimizde kamuda taşerona bağlı çalışan şirket işçilerini Kamu Taşeron İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne üye olma-ya ve sorunları çözmek için ortak noktaya davet ediyoruz. Başar-mak için inanmak, inanmak için çalışmak lazım. diye konuştu.