Kısa adı KATİŞ olan Kamu Taşeron İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Günaydın, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftasını kutladı.

Günaydın, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan hemşirelerin önemli bir insanlık görevi yerine getirdiklerini ifade etti.

İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz diyen Katiş Yönetim Kurulu Başkanı Onur Günaydın'ın açıklaması şu şekilde:

Modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale'nin doğum tarihi olan 12 Mayıs ile başlayan hafta, 1964 yılından itibaren ülkemizde Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan hemşirelerimiz, fevkale de önemli bir insanlık görevini yerine getirmektedirler.

''Hemşirelik bir bilimdir. Çünkü sanatların en güzeli olan 'İnsanı Sevmeyi' gerektirir.

Hemşirelik, meslek koşulları bakımından zor ancak kutsal bir görevdir. Bu bakımdan hastanelerimizde verilen hizmetin vatandaşlarımızı memnun edecek bir şekilde yerine getirilebilmesi için büyük bir gayret gösteren hemşirelerimizin bu çabaları her türlü takdirin ve övgünün üzerindedir. Herkes hemşirelerimizin üstlendiği bu zor görevlerinde onlara yardımcı olmalıdır.

Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir. Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır.

Kamu Taşeron İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak kutlanmakta olan 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası vesilesi ile dünyanın her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sonsuz sabır, her türlü özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz.