23 Kişilik midibüsle 41 kişinin yolculuğu can yaktı. Freni patlayan midibüs şarampole yuvarlandı, 1 kişi yaşamını yitirdi, 2’si ağır 40 kişi ise yaralandı.

 

Zonguldak-Filyos arasında yolcu taşımacılığı yapan ve freni patladığı ileri sürülen Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'ne ait midibüsün şarampole uçması sonucu 1 kişi öldü, 2'si ağır 38 kişi yaralandı.

 

 

VALİLİKTEN DETAYLI AÇIKLAMA

Zonguldak’ta özel halk otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirirken 2’si ağır 41 kişi ise yaralandı. Zonguldak-Filyos arasında yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsünün Muslu Beldesi yakınlarında freni patlaması sonucu şarampole yuvarlandı. Kaza ile ilgili Zonguldak Valiliğinden yapılan bilgilendirme ise şu şekilde:

 

“İlimiz Çaycuma İlçesine Bağlı Filyos Beldesinden Zonguldak İl Merkezine Seyretmekte Olan 67 ES 417 plakalı Özel Halk Otobüsü 19.08.2013 tarihinde saat 07:30 sularında Muslu Beldesine giriş esnasında şarampole yuvarlanmıştır. Toplam 41 vatandaşımız yaralanmış olup, 2 vatandaşımız yakınları vasıtasıyla sağlık kuruluşlarına intikal ettirilmişler ve taburcu edilmişlerdir. Diğer 39 yaralı vatandaşımız ambulanslar ile hastanelere sevk edilmiş, tedavileri devam etmektedir. Durumu acil müdahale gerektiren 3 vatandaşımızdan Şerafettin Uçar isimli vatandaşımız Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. Tedavileri devam eden vatandaşlarımızdan büyük çoğunluğunun ilerleyen saatlerde taburcu edilebilecekleri değerlendirilmektedir. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz”

 

GENÇLER YOL KAPATTI

Zonguldak Merkeze bağlı Türkali köyünde bir araya gelen gençler yaşanan kazalara tepki göstererek karayolunu trafiğe kapattılar. Gençler ölümlü kazaların son bulması gerektiğini belirterek duyarsızlığa tepki gösterdiler. Gençler gazetecilere yaptıkları açıklamada, “Kazalar sıklıkla bu bölgede yaşanıyor. Kazaların artık yaşanmamasını ve insanların canının yanmamasını istiyoruz” sözleri ile konuştular.