Kdz. Ereğli Ticaret Lisesi Mezunları Derneği resmi olarak kurulumunu gerçekleştirerek üye kayıtlarına başladı.
Derneğin başkanlığına Cengiz Akman getirilirken, başkan yardımcılığına ise Erdal Özdemir, Zuhal Ateş Azaklı ise sekreterliğe getirildi. Saymanlığını Halit Övül’ün üstlendiği yönetim kurulunun diğer üyeleri ise Mustafa Esrarı, Ayhan Çalışkan ve Ali İhsan Acar seçildi.
33 yılda 3500 mezun veren Kdz. Ereğli Ticaret Lisesi’nin ilçe ve ülke üretimine katma değer sağlayan bireyler yetiştirdiğini belirten KATMEDER Yönetim Kurulu üyeleri, dernek olarak Ticaret Meslek Lisesi’nin başarılarından dolayı gurur duyduklarını ifade ettiler.
Resmi olarak kurulumunun hemen ardından faaliyetlerine başlayan KATMEDER 21 Nisan Perşembe günü Kdz. Ereğli Ticaret Meslek Lisesi’nde ünlü yazar İpek Ongun’un imza ve söyleşi yapacağını belirterek, şunları kaydettiler:
“Kdz. Ereğli’de 1978 yılında kurulan Ticaret Meslek Lisesi 33 yılda yaklaşık 3500 mezun vermiş, ilçemiz ve ülkemiz üretimine katma değer sağlayan bireyler yetiştirmiştir. 1978 yılında Kız Meslek Lisesi binasında hizmete açılmış, Ereğli Lisesi ve Eski Öğretmenevi binasındaki geçici eğitim faaliyetlerinin ardından 1993 yılında şimdiki binasına taşınmıştır. Eğitim öğretimine devam ettiği süre içerisinde ülkemiz ekonomisine hizmet eden ve özellikle para yönetimini bilen SPK uzmanı, öğretmen, akademisyen, bürokrat memur, işçi, esnaf, siyasetçi ve kendi alanı olan serbest muhasebeci mali müşavirler gibi sayısız meslek mensubu yetiştiren okulumuzun özellikle son yıllarda Toplam Kalite Çalışmaları, Eğitim Öğretim, Kültürel ve Sportif faaliyetlerdeki il ve ülke genelinde göstermiş olduğu başarılar ile ilçemizdeki mesleği eğitime damgasını vurması; bizlerin harekete geçmesini kaçınılmaz hale getirmiştir. Okulumuzun 1981 yılından günümüze kadar tüm mezunları arasında iletişim kurmak ve mezunlarımızı izlemek, okulumuza maddi ve manevi her türlü desteği sağlamak amacıyla Kdz. Ereğli Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Derneği resmi olarak 06.04.2011 tarihinde kurularak üye kayıtlarına başlanmıştır. İlk faaliyetimiz olarak 21.04.2011 tarihinde okulumuzda Ekin Yayıncılığın da katkılarıyla gerçekleştireceğimiz kitaplarıyla ülkemize mal olmuş yazarımız İpek Ongun’un imza ve söyleşi organizasyonu yapılacaktır. Bu organizasyona tüm halkımızı ve mezunlarımızı bekliyoruz. Ayrıca aynı gün akşam Mühendisler Derneği lokalinde saat 19:00’da yine yazarımızın da katılımıyla yemek organizasyonu gerçekleştirilecektir. Bu geceye de tüm mezunlarımızı bekliyoruz.”