Kdz. Ereğli Kocaali köyünde ikamet eden Serhat Oktay, kendisine ait müstakil evin bahçesinde boyu 1 metre 62 santim olan sakız kabağı yetiştirdi.
Serhat Oktay, işten arta kalan zamanlarını 7 dönümlük arazisinde fındık ve sebze ekerek değerlendiriyor. Doğup büyüdüğü evin arka tarafından bulunan bahçeye kendisine yetecek kadar sebze eken Oktay, ummadığı bir sonuçla karşılaştı. Yerdeki kabağı armut ağacına saran Oktay, bir insan boyunda kabak sahibi oldu. Oktay, daha önce bu kadar büyük sakız kabağı görmediğini söyledi.

SALATALIK ALMAYA GİTTİĞİNDE GÖRMÜŞ
Sofrasında yediği birçok sebzeyi kendi bahçesinden alan Serhat Oktay, salatalık almak için girdiği tarlasındaki sakız kabağını görünce ne yapacağını şaşırmış. Ailesine haber veren Oktay, uzun süre şaşkın bakışlarla kabağa bakmış. Bir buçuk metreyi geçen boyunun halen uzadığını söyleyen Oktay, Kendi sebzemi kendim ekip kendim biçiyorum. Sakız kabağının dallarını ayakla basmasınlar diye armut ağacının üzerine doğru atmıştım. Aradan geçen zaman dilimi içerisinde kabak büyümüş ve bu hale gelmiş. Nasıl bu hale geldiğini ben de anlayamadım. Yere değemeyince bu kadar uzamış olabilir. Kabağı ne yapacağım konusunda bir şey düşünmedim. Guinnes rekorlar kitabına girerse benim için iyi olur. dedi.
Eline metre alan Serhat Oktay, kabağın boyunun 1 metre 62 santim olduğunu söyledi.