Alaplı Küçüktekke (İncivez) Köyü Muhtarı Halit Yaman, Alaplı sınırlarına geçmek isteyen Kavakderesi Mahallesi sakinleri, ilçeye dahil olmak için daha önce referandum yaptıklarını belirtti.

Alaplı Küçüktekke (İncivez) Köyü Muhtarı Halit Yaman, Alaplı'ya 4 km uzaklıkta olmalarına rağmen 14 km uzaklıktaki Kdz Ereğli'ye bağlı olan Kavakderesi Mahallesi sakinlerinin, Küçüktekke Köyü nüfusuna kayıtlı insanlar olduklarını belirterek, daha önceki yıllarda Kavakderesi Mahallesi'nde referandum yapıldığını ancak ret edildiğini hatırlattı.
Muhtar Yaman "Kavak deresinde oturan vatandaşlarımızın hepsi Küçüktekke (İncivez) Köyü nüfusuna kayıtlı insanlardır. Bu vatandaşlarımız yıllardan beri bütün hizmetini Alaplı Belediyesi ve kurumlarından hizmet almışlardır. Fakat bölge sınırları Ereğli sınırlarının içinde olduğundan Ereğli'ye bağlı Kıyıcak Köyü Muhtarlı sınırları içinde girmişlerdir. Oysa hepsinin gerçek köyü Küçüktekke (İncivez) Köyüdür. Yerleri evleri hatta bahçeleri köyümüzdedir. Kavakderesi sakinleri Alaplı'ya bağlanmak istiyorlar. Fakat direk olarak Alaplı'ya bağlanamazlar. Önce kendi öz köyü olan Aşağıtekke Köyüne bağlanmaları gerekir. Bize bağlandıkları takdirde, daha sonra yeterli sayıyı bulduklarında kendilerine göre yeni bir muhtarlık için de müracaat edebilirler. Ama öncelikle Kavak deresi sakinle (İncivez) Küçük Tekke Köyüne bağlanmak için müracaatlarını yapmalıdırlar. Kavak deresi sakinleri daha önce bir referandum yaptılar. Ancak, Alaplı'ya bağlanmak istediklerinden teklifleri ret edildi. Ara da köy olduğundan dolayı, dosyaları arşivde mevcuttur. Kavakderesi Mahallesi sakinleri Küçüktekke Köyüne bağlanmak için referandum yapmaları gerekir. Referandumda çoğunluğu sağlarlarsa Alaplı'ya bağlı Küçüktekke Köyüne dâhil olurlar. Ereğli ile bağlantıları kesilmiş olur. Daha sonra yeni bir muhtarlık kurmak isterlerse de buna da her konuda yardımcı oluruz" dedi.