Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret etti.

 

Kartal beraberinde, Parti yöneticileri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Muhtarlar Derneği ziyaretinde Konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Olarak şehirde, köylerde ve beldelerde muhtarlar ile birlikte vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu görevlerimizi yaparken karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak gündemi değerlendirebilmek adına ara ara bu ziyaretleri gerçekleştirmek ve yapmak düşüncesinde olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Tabi ki daha önceki yönetimde de Muhtarlar derneğimize sık sık ziyaretlerimiz oluyordu. Ayrıca son olarak Muhtarlar derneğinin yapmış olduğu kongreye de katıldık, ardından ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ziyaretimizde de gerek ülkemizin, gerek Ereğli’mizin, köylerimizin ve mahallelerimizin içinde bulunduğu durumu sorunlarımızı onların çözüm yolları konusunda bir takım fikir alışverişinde bulunmuştuk, Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtarlarımızla ciddi bir çalışma içerisinde olduk, geçmiş dönemde de olduk, Çünkü özelikle muhtarlarımızın özlük haklarının geliştirilmesinde Cumhuriyet Halk Partisinin çok büyük katkılar sunduğunu biliyoruz, Bundan da Mutluluk ve gurur duyuyoruz.

 

CİDDİ SORUNLAR VAR

Cumhuriyet Halk Partisi adına bundan sonraki süreçte de Muhtarlarımızın ebetteki sorunları var. Köylerimizin sorunları var, beldelerimizin mahallelerimizde de sorunlar var, bu sorunların çözümü konusunda bizler CHP olarak geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında elimizden gelen katkıyı sunmaktan çok büyük mutluluk duyacağız. Özellikle genel merkezimin Türkiye Muhtarlar Federasyonu ile işbirliği içerisinde bir takım projelerle, Muhtarların özlük haklarının geliştirilmesi doğrultusunda bir takım projeler geliştirilmişti. Bugün onların belli ölçülerde hayata geçirilmesinde şahsım ve partim adına mutluk duyuyorum. Ancak bunu daha ileriye taşımak istiyoruz. Nedir o? Mahalle muhtarlarımız bugün belediyelerin bir birimi olmak durumundadır. Yani belediye meclislerinde muhtarlarımızın söz ve karar sahibi olmasını düşünüyoruz.

 

SEÇİM ORTAMINA GİRİLİYOR

Bunu geliştirmek olduğunu düşünmüyoruz, Aynı zamanda il genel meclislerimizin de karar sahibi olmasını düşünüyoruz. Bu doğrultuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok ciddi çalışmaları var. Türkiye yeni bir seçim ortamına doğru gidiyor. Elbette ki ülkenin belli sorunları var. Coğrafyadan kaynaklanan bir takım sorunlar var. İşsizlikten kaynaklanan sorunlarımız var, emeklilerimizin sorunları var. Özellikle Ereğli’de uzun süredir süre gelen ekonomik ve iş istihdamında kan kaybı var bu bizleri rahatsız ediyor. Umarım bu 2015 seçimlerinde Türkiye’de hep beraber bu sorunları aşabilecek yeni bir sayfa yeni bir başlangıç olabilir,Yeni taze nefes almaya yeni bir başlangıca ihtiyacı var diye düşünüyoruz,Bu vesile ile sizlere tekrar bizleri kabul ettiğiniz teşekkür ediyorum” dedi.

 

“EREĞLİ’DE KAVGA İSTEMİYORUZ”

Ziyaretlerinden dolayı Tüm Muhtarlar adına CHP heyetine teşekkür eden Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Ereğli’de kavga istemediklerini, Birlik beraberlik içerinde çalışmaktan yana olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bizler sivil toplum kuruluşu olarak, Kim ne görüşte olursa olsun biz saygılıyız, Biz Ereğlimizde kavga istemiyoruz, Bizler birlik beraberlik içerisinde çalışmak istiyoruz. İlçemize ne katabiliyoruz, Hangi köyümüzün sorunları var, hangi köyümüzde eksik var, hangi elektrik sorunları var, hangi köyümüzün, hangi mahallemizin, hangi vatandaşımızın çocuğunu işe sokabiliriz’in kavgasını etmek zorundayız. Biz laf üretmeyeceğiz hiçbir parti ayırmaksızın, bütün siyasi partiler, bütün sivil tolum kuruluşları bunların taşın altına eline koymasını istiyorum, biz bu taleple yola çıktık, birlik beraberlik içerisinde hareke ettik”dedi.

 

"PEVRUL BAŞKAN GERÇEKÇİ RAKAMLARI ORTAYA KOYDU"

Muhtarlar Derneği Ziyaretinin Ardından Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret ederek 27 Aralık 2014’de Gülüç Büyük Anadolu Ereğli Otel’de yaptığı 10’uncu Olağan Şube Kongresi sonrası yeniden göreve seçilen Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret etti. CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ziyarette yaptığı konuşmada, özellikle 12 Eylül sonrasında, sendikal örgütlenmeler konusunda ciddi gerileme yaşandığını söyledi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın, şube kongresinde dillendirdiği ‘77 milyon nüfusa sahip Türkiye’de grevli toplu sözleşmeli sendikal haklardan faydalanabilen işçi sayısı 700 bin’ söylemini hatırlatan Kartal, şunları söyledi: “Kongrenizde Pevrul Başkan bu rakamları gerçekçi bir şekilde ortaya koydu. Ülkenin başına bir taşeron diye bela geldi. Bugün sendikalı örgütlü işçi sayısı 700 bin ama 2,5 milyona çıkmış taşeron işçi sayısı. Bu korkunç bir şey, Çağdaş bir ülke olmamız gerekiyorsa, gelişmiş ülkelerde ne varsa bizim ülkemizde de onun olmasını istiyoruz. İşçi, işveren ve Devlet üçlüsü güçlü bir saç ayağıdır. Bunun bir ayağı bozuk olursa, orada çalışma barışı ve ülkenin huzuru bozulur.

 

"CHP YÖNETİMİ İLE İSTİŞARELERİN OLUMLU"

Türk Metal’in Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirererek, CHP yönetimi ile istişarelerin olumlu olduğunu, dostluk ve arkadaşlıkların kurulduğunu söyledi. Söylenen temennilere katıldığını da belirten Odabaş, “örgütlü olan işçiyi ne işveren nede hükümetler karşısında istememiştir. Sermaye ve işverende bir araya ne kadar gelinir, ne kadar istişare kurulur? oda tartışılır. 2015’de çok sıcak gelişmeler yaşanabilir. İnşallah, Türkiye’miz için iyi şeylerin olacağı, işçi hareketi için iyi şeylerin olacağı temennisindeyiz. Türk Metal Sendikası, örgütlü işçinin Türkiye’de birinci sırada getiren, kendi ve genel iş kollarında da birinci olan bir sendikadır. Biz, üstümüze düşeni fazlasıyla yaptığımıza inanıyoruz” diye konuştu.

 

(Haber Merkezi)