Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Uğur Mumcu’yu ölümünün 21 yılında özlemle andığını belirtti.

Posbıyık, “Çoğu yurtsever halkımız Uğur Mumcu'nun ne yaptığını yazdıkları ve düşünceleri nedeni ile öldürüldüğünü, ölümü ile anladı ve kavradı” dedi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Katillerce hunharca katledilen Uğur Mumcu'yu ölümünün 21. yılında özlemle ve minnetle anıyoruz.

Uğur Mumcu'yu katledenler; öldürülmesinin hiçbir işe yaramadığını, tersine Mumcuların çoğaldığını, ATATÜRKÇÜ değerlerin savunma istencinin güçlendiğini görmektir.

Anadolu'nun bağrından kopan bu hukuk adamı tüm ömrünü, beynini, kalbini, her şeyini ülkesi uğruna Cumhuriyet devrimleri ve çetelerle savaşa harcadı. Yılmadı, kalleşliğe dayanamadı. Çoğu yurtsever halkımız Uğur Mumcu'nun ne yaptığını yazdıkları ve düşünceleri nedeni ile öldürüldüğünü, ölümü ile anladı ve kavradı.

Sönen her mumun yerine onlarcasını yakın, mumlar değil, karanlık isteyen nefesleri tükenecektir. Uğur Mumcu gibi düşünceleri ile topluma verdikleri ivme ile sonsuza dek yaşayacaklar. Çünkü fikirleri asla ölmez. Uğur Mumcu'nun kavgası elbet yarım kalmayacak.

Parçalanan o inançlı yürek, binlerce, milyonlarca yürek olarak Cumhuriyet'in ilkeleri, özgürlük, bağımsızlık ve laiklik için savaşımını sürdürecektir.

Yaşamlarını demokrasi ve toplumsal barışa adamış olan, bu uğurda yaşamlarını kaybetmiş tüm basın emekçilerimizi saygı ve özlemle anıyoruz.”