Alaplı'nın Akçakoca çıkışındaki halk arasında ölüm kavşağı tabir edilen yerde iki araç çarpışarak trafik kazasına sebep oldu.
Akçakoca istikametinden Ereğli istikametine giden Erol Küçükdişli yönetimindeki 81 BK 612 Plakalı TIR ile Alaplı'dan Akçakoca istikametine giden İlyas Güney yönetimindeki 67 LP 830 Plakalı özel araç Alaplı çıkışındaki kontrolsüz kavşakta çarpışmak suretiyle maddi hasarlı trafik kazasına neden oldular.
Nerdeyse her gün maddi hasarlı kazaların meydana geldiği bu kavşakta şehir merkezine giriş ve çıkışların çok ters olduğu biliniyor. Kazada aracı hurdaya dönen İlyas Güney, kavşakla ilgili tepkisini şöyle dile getirdi:
"Böyle kavşak mı olur. Kaza oluncaya kadar kocaman TIR'ı görmedim. Sanki ölü noktadayım ve hiçbir şey görmedim. Nasıl bir kavşak burası? Ne trafik ışığı var ne doğru dürüst ikaz tabelası var."
Çevredeki iş yeri sahipleri uzun zamandır hiçbir önlem alınmayan bu kavşakla ilgili tepkilerini dile getirdiler.
Hemen her gün irili ufaklı kazaların yaşandığı bu kavşakta bir gün çok bir kaza olmasından korktuklarını söyleyen vatandaşlar yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini söyleyerek söyle devam ettiler:
"Alaplı'daki tüm yetkililer bu kavşağı görmüyorlar mı? Hemen her gün küçük maddi kazaların yaşandığı bu kavşakta ne sinyalizasyon var nede trafik ışıkları var. Tamamen kontrolsüz şekilde kullanılan Alaplı çıkışındaki kavşakta her gün maddi kazalar meydana geliyor. Yetkililerin bu kavşakta çözüm üretmesi için illa ölümlü bir kazamı olması gerekiyor. Her fren sesinde içimiz cız ediyor. Büyük bir zincirleme kaza olmasından korkuyoruz. Çünkü böyle bir kaza her an olabilecek nitelikte bir kavşak burası. Zaten buraya ölüm kavşağı diyorlar. Şimdiye kadar olmadı. İnşallah bundan sonrada olmadan yetkililer buna bir çözüm bulurlar."
Alaplı İlçe Trafik birimleri kaza bölgesinde incelemelerine devam ederken ikinci bir kaza olayı daha yaşandı. Aynı kavşakta iki araç çarpışmaktan kıl payı kurtuldu. Alaplı'dan çıkışın ve Ereğli istikametinden Alaplı'ya girişin tamamen işkence olduğu bu kavşakta yetkililerin ölümlü bir kaza olmadan en kısa zamanda bir çözüm üretmeleri gerekiyor.