Karar duruşmasında, Ereğli Devlet Hastanesi, Ereğli Zonguldak Yolu, Ereğli Çevre Yolu ve Şehirlerarası terminal bağlantı yolunu birleştiren ve yapımına hukuki sorunlar nedeniyle ara verilen köprülü kavşaktaki çalışmalara devam edilmesi yönünde karar çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, mahkeme sürecinin hızlandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Geçen yıl 19 Temmuz’da, Karayolları, Bakanlar Kurulundan acele kamulaştırma kararı çıkarttı. Bundan sonra hukuki süreç devam etti. Karayolları Bölge Müdürümüz Sayın Hüsamettin Özendi ödenek talebini yaptı, ödenek geldi ve hesaba yattı. Bir karar yazılmasını bekliyorduk, o da dün itibariyle netleşti. Yarından itibaren çalışmalar tekrar başlayacak, inşallah bir buçuk ay içinde fiziki düzenleme bitecek, ondan sonra da iki ay içinde asfaltını dökerek burayı Ereğli ve çevre ilçelerdeki vatandaşlarımızın hizmetine kazandıracağız. Başta Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu olmak üzere emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, bu çalışmanın bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”