Alaplı’nın Akçakoca istikametindeki kavşak sürücüleri tedirgin ediyor. Maddi ve yaralamalı kazaların olduğu kavşakta 2008 yılında 13’ü maddi hasarlı ve 4’ü yaralamalı olmak üzere toplam 17 kaza meydana gelirken 2009 yılının ilk yedi ayında 2 si yaralamalı ve 14’ü maddi hasarlı olmak üzere toplam 16 kaza meydana geldi.

Konuyla ilgili görüş belirten sürücüler bu kavşakta tespit edilen kazaların emniyete bildirilen kazalar olduğunu bunun haricinde taraflarca anlaşılmak suretiyle bir çok kazanında meydana geldiğini belirterek bu kavşakta acilen önlem alınması gerektiğini kaydettiler.

Kavşakta şimdiye kadar yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların yaşandığını ve ölümcül kazalarında yaşanabileceğini kaydeden sürücüler” Bu kavşakta neredeyse hemen hemen her gün kaza meydana geliyor. Kavşakta trafik uyarı levhaları bile yok, sinyalizasyon lambaları çalışmıyor. Halk arasında ölüm kavşağı olarak tabir edilmeye başlanan kavşakta her an ölümlü bir kaza medyana gelebilir. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz.  bu kavşakta çözüm üretmesi için illa ölümlü bir kazamı olması gerekiyor. Burada yaşanan her kazada içimiz cız ediyor. Bu kavşakta büyük bir zincirleme kaza olmasından korkuyoruz. Çünkü böyle bir kaza her an olabilecek nitelikte bir kavşak burası. Zaten buraya ölüm kavşağı diyorlar. Yetkililerden bu kavşakta bir an önce önlem almalarını bekliyoruz” şeklinde konuştular.