Uzun süreden bu yana yaşanan tartışmalar nedeniyle yargıya taşınan Kdz. Ereğli Belediyesi’nin meclis toplantılarında en son olarak belediyenin tarihinde ilk kez bir  meclis üyesi zabıta kuvvetiyle salondan çıkartıldı. Yine yargıya taşınan olaylar kentteki kavga ortamının sürdüğünü bir kez daha ortaya koyarken çok önemli konular da kısır çekişmeler yüzünden gündemde hak ettiği yeri alamıyor. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 4 Temmuz tarihli kavgalı ve tartışmalı toplantısında bağımsız meclis üyeleri tarafından verilen ve kabul edilen ek gündem maddeleri,  meclis  toplantısının belediye başkanı tarafından  7 Temmuz Pazar günü toplanmak üzere tatil edilmesi üzerine görüşülememişti. Bu arada 7 Temmuz’da meclisi toplayacağını açıklayan Belediye Başkanı toplantıyı 7 Temmuz yerine 5 temmuz da toplayarak daha önce verilen ve kabul edilen 4 önergenin kabul edilmediği ve toplantının geçerli olup olmadığı da anlaşılamadı.
Devam etmekte olan tartışma ve kavgalar nedeniyle kamuoyunu tarafından tam anlaşılamayan 4 önergedeki bu teklifler şöyle sıralanıyor: 


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA
Konu: Plan Değişikliği Önerisi 
İlçemiz Bağlık Mahallesinde yer alan ve Ekli krokide de gösterilen; Revizyon İmar Planlarında Meydan ve Kültürel Tesis Alanı olarak ayrılan alan ile ilgili olarak;
Geçmiş dönemlerde Pazar alanı olarak tanımlanan ve Kdz. Ereğli ile özdeşleşmiş olan Pazar esnafının yer aldığı alanın, başka amaçlar için kullanılmak istenmesi ve bu noktada buradaki esnafın Beyçayırı Stadı yanındaki alana taşınmak istenmesi doğru bir yaklaşım değildir. Mevcut kapalı Pazar Alanı ile bütünlük içerisinde olması gereken ve insanların Pazar alışverişi esnasında diğer ihtiyaçlarını da kolaylıkla karşılayabildikleri bir yerdir. İnsanları sürekli olarak belli mesafeler arasında yürütmek belli bir süre bıkkınlık ve yorgunluk yaratacak ve böylece esnafın hacmi küçülecektir. Vatandaşın bu konudaki tepkileri ortadadır. Bu tepkiler değerlendirmeye alınarak Revizyon Planda Meydan ve Kültürel Tesis Alanı olarak ayrılan alanın Pazar Alanı olarak imar tadilatının yapılmasını  Ek Gündem maddesi olarak gündeme alınmasını arz ederim.

Fevzi Ekşi
CHP Belediye Meclis Üyesi

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA
Konu: İhtisas Komisyonlarının Oluşumu
Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 21. Maddesinde: ‘Komisyonlar her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlaması suretiyle oluşur’ denilmektedir.
Nisan 2013 tarihinde yapılan İhtisas Komisyonu Seçimlerinden sonra meclisteki temsil oranı değiştiği için bağımsız üyelerinde temsil hakkı doğduğundan ihtisas komisyonlarının tekrar oluşturulması kanunen gerekmektedir.
Bu nedenle komisyon seçimlerinin tekrar yapılmasına kanun gereği talep ediyoruz.
                                                                                                                                     Halil Bozkuş
                                                                                                                        Bağımsız Meclis Üyesi

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA
Konu: Spor alanı hakkında
Kırmacı (Kemer) Mahallesinde yer alan ve Demir Yollarından Belediyeye devri yapılan, Revizyon İmar Planında B.H.A olarak belirlenen alanın İmar Planında Spor alanına dönüştürülmesini kamu yararı adına önermekteyiz.
Belediye sınırları içerisinde ve dışarısında toplu ve açık olarak insanların spor yapabilecekleri düzenli alanlar bulunmamaktadır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözüne inanarak bunu pekiştirmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak takım oyunu ruhunu aşılamak için toplu spor alanlarının yaratılması bir zorunluluktur.
Revizyon İmar Planında B.H.A olarak belirlenen alanın İmar Planında Spor Alanına  dönüştürülmesini ek gündem maddesi olarak gündeme alınmasını arz ederim.
                                                                                                                                      Halil BOZKUŞ
                                                                                         Kdz. Ereğli Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi  

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA
Konu: İşyeri Açma Ruhsatlarının Alınması için Verilen süreler Hakkında 
Kdz. Ereğli ilçesinde Revizyon İmar Planları 2012 yılı içerisinde belediye meclisimizde kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.
Revizyon çalışmaları ve onaylanması sonrasında, bazı alanlarda yola terkler ve imar uygulama işlemleri gibi süre olan çalışmalar ortaya çıkmıştır. Bu işlemlerin yapılması, ilgili kurumlardan onaylanmaması ve sonrada ki tapu yenileme işlemleri hem zaman almakta hem de maddi olarak olumsuz durumlar yaratmaktadır. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı için gerekli olan evrakların ve projelerin hazırlanması da eklendiğinde belediyenin vatandaşa vermiş olduğu süreler yetmemekte ve vatandaş sıkıntılar yaşamaktadır. Verilen sürenin aşılması halinde de belediye; işyerlerini mühürleme ve ceza kesme yoluna giderek vatandaşları daha da sıkıntıya sokmaktadır.
Kdz. Ereğli ilçesinde uzun yıllardır Revizyon İmar Planını dört gözle bekleyen vatandaşlar şu an karşı karşıya kaldıkları bu durum nedeni ile daha da mağdur olmuşlardır.
Tüm bu sebepler doğrultusunda işyeri açma ruhsatı  almak için verilen süresinin meclis kanalı ile encümene yetki verilerek 6 ay olarak uzatılması konusunun ek gündem maddesi gündeme alınmasını talep ederiz.
                                                                                                                                        Nejat BAKAN
                                                                                           Kdz. Ereğli Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi