Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gökçebey İlçe Müdürlüğü ile Gökçebey Ziraat Odası Başkanlığı, şehir merkezi ve köylerinde 28 çiftçi ile “Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Projesi” düzenledi. Finansmanını Gökçebey Ziraat Odası Başkanlığı’nın yaptığı projede, mantar misel ekimi yapılma aşamasına gelindi. Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ile Gaziler Köyü Muhtarı Zeki Usluoğlu da mantar misel ekimine katıldılar.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gökçebey İlçe Müdürü Sevim Küçükbekir, yaptığı konuşmada, “Kayın mantarı; lezzetli, protein içeriği yüksek ve tüketim kalitesi oldukça iyi bir besin maddesidir. Gökçebey ilçesinde bu proje ile kayın mantarı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, tarımsal alanı yetersiz olan ilçemizde alternatif üretime geçmek ve çiftçinin gelir seviyesini artmasının sağlanması hedeflenmiştir. İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığınca hazırlanan projenin her aşamasında ilçe personeli ve Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar ile çiftçilere her türlü teknik destek ve yardım yapılıyor. 
Kütükler 40 santimetre çapında ve 50 santimetre genişliğinde kesilip, üzerinden yaklaşık 5 santimetre bir kapak kesilerek ekime hazır hale getiriliyor. Her kütüğe yaklaşık 100-120 gram tohum ekilerek, 1,5 ay boyunca güneş görmeyen kapalı bir ortamda bekletildikten sonra 4-6 ay civarında mantar üretimi başlıyor. Bir kütükte 20-25 kilogram arasında kayın mantarı yetiştirilebilmektedir. Bir kütükten 4-5 yıl ürün alınabilecektir” dedi.