Kdz.Ereğli ilçe genelinde sağanak yağış etkili oldu, bazı köylerde ulaşım güçlükle sağlandı, dereler taştı, ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

TELEF OLMAKTAN KURTARILDI
Alınan bilgiye göre, Bakırlık köyünde etkili olan sağanak nedeniyle bölgeden geçen dere taştı. Derenin taşması sonucu köye ulaşımın sağlandığı yolun yanı sıra ev ve ahırlarda su baskınları meydana geldi. Yaraşlıyörük köyünde de bir binanın alt katında bulunan yaklaşık 20 büyükbaş hayvan, ekiplerin müdahalesiyle telef olmaktan kurtarıldı. 

KENDİ İMKANLARI İLE KURTARILDI
Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, ilk bilgilere göre sel yüzünden vatandaşların mahsur kaldığını belirterek, "Ekiplerimiz söz konusu köye ulaşmaya çalışıyor. Mahsur kalan vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla yüksek kesimlere çıkmaya çalıştıklarını öğrendik." dedi. 

EKİPLER HER YOLU DENEDİ
İtfaiye ve sağlık ekipleri, başka köy yollarını kullanarak Bakırlık köyüne ulaşmaya çalıştı.  Ekipler, geçtikleri köylerde bulunan derelerin temizliğini gerçekleştirirken, sağanak nedeniyle yolda oluşan çöküntülerden bir araç zarar gördü. Daha sonra köye ulaşan ekipler, bölgede inceleme başlattı. Bu arada köyün içerisinden geçen deredeki su seviyesinin azaldığı görüldü.

KAYIP İHBARI ASILSIZ
İş makineleriyle yola devrilen ağaçlar kaldırılarak yol yeniden ulaşıma açıldı.  Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Bülbül'ün, bir kişinin sele kapılarak kaybolduğu söylentilerini sorduğu köylüler, herhangi bir kayıp olayının bulunmadığını ifade etti. 

SULAR ÇEKİLİYOR
Yol güzergahlarında biriken sular nedeniyle ulaşım zaman zaman bazı bölgelerde durma noktasına geldi. Suların çekilmeleri ile ulaşımlar yeniden sağlanmaya çalışırken, yol güzergahlarında hafriyat yığınları oluştu. 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)