Kdz. Ereğli’de 17 Mayıs günü evinden çıkan ve bir daha haber alınamayan Erdemir emeklisi Şinasi Alp’in cesedi bulundu. İple kendini asarak intihar eden Alp’in ölümü şüpheli bulundu.

Ereğli’ de 17 Mayıs Salı günü saat 11.30’ da Sarıkorkmaz Mahallesi Aydoğdu Sitesinde ki evinden arkadaşı ile buluşmak için çıkan ve o günden bu yana kayıp olan Erdemir Emeklisi Şinasi Alp’in (44) cesedi Dağlar evleri arkasında bulunan ormanlık alanda iple asılı bulundu. Edinilen bilgilere göre evinden çıktıktan sonra eşi ile 3 kez görüşme yapan Şinasi Alp’i bulmak için Jandarma ve polis ekipleri arama başlatmıştı. Şinasi Alp’in son olarak Soğanlı suyu mevkiinde cep telefonu sinyaline ulaşılmış, burada yapılan araştırmalar sonuçsuz kalmıştı.

CESEDİ ABİSİ BULDU

Şinasi Alp’in Karabük’te yaşayan abisi Mazhar Alp de arama çalışması için Ereğli’ye geldi. Polisin son olarak sinyal aldığı yerin yakın bölgesinde ki alanlarda arama yapılması gerektiğini söylemesi üzerine polis ve aile yakınları arama çalışmalarını dağ evleri mevkiinde devam ettirdi. Ağabey Mazhar Alp ile akrabası Erol Sarı Dağ evlerin arkasında ki ormanlık alanda arama çalışmalarını sürdürdü. Saat 17.10 sularında ağabey Mazhar Alp, ağaçların arasında karartı gördü. Biraz daha yaklaşıp baktığında ağaçta asılı olan kişinin kardeşi Şinasi Alp olduğunu fark etti. Aile fertlerine haber veren ağabey Mazhar Alp, yeğenleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Mazhar Alp’in yakınları zaman geçirmeden polise haber verdi. Olay yerine gelen polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

Olay yeri inceleme ekipleri, Şinasi Alp’in kendisini astığı ipin ucunda demir kazık olduğunu fark etti. Aile yakınları ile bu durumu paylaşan polislere aile yakınları, 2 gün önce yine bu bölgede arama yaptıkları sırada ineklerini çayıra çıkaran bir bayanın ipinin kaybolduğunu söylemeleri üzerine ekipleri ineğinin ipi kayıp olan kadını aramaya başladı. Ancak yapılan araştırmada kadın bulunamadı.

Savcının olay yerinde ki ilk incelemesi sonrası Alp’in cesedi, Ereğli Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Şahsın cesedinin, savcının incelemesi sonrası Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.

Şahsın yakınları, Alp’in bir süredir psikolojisinin bozuk olduğunu, yaklaşık 8 ay önce emekli olduğu ERDEMİR’e takas yöntemiyle oğlu Mehmet Alp’i işe koyduğu, maddi durumunun da iyi durumda bulunduğunu belirtiler. Alp’in cesedinin indirilişini izlerken sinir krizi geçiren oğlu Mehmet’i arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.