Kdz. Ereğli açıklarında batan gemide kayıp olan bir mürettebatın daha cesedine ulaşıldı. Sahil Güvenlik botu ile Karadeniz Bölge Komutanlığı'na getirilen ceset, ambulansla morga kaldırıldı. Kayıp olan mürettebat sayısı ise 4'e düştü.
Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ereğli'nin 1 mil açıklarında fırtına sebebiyle batan Kamboçya bandıralı 'Vera' isimli kuru yük gemisinin kayıp olan 6 mürettebatını arama çalışmalarını devam ettiriyor. Dünkü arama çalışmalarında Igor Hayetsky (22)'nin cesedine ulaşmıştı. Zonguldak Valiliği tarafından kiralanan 4 balık adam, bugün sabah saatlerinde yeniden arama çalışmasına başladı. İlk dalışta sonuç elde edemeyen balık adamlar, ikinci dalışta bir cesede daha su yüzeyine çıkardı.
Balık adamların kaptan köşkünde bulduğu cesedin üzerinde eşyalar olduğu ve sadece ellerinin gözüktüğü öğrenildi. Özel kıyafeti giymediği anlaşılan mürettebatın cesedi, sahil güvenlik botu ile Karadeniz Bölge Komutanlığı'na getirildi. Buradan ambulansa alınan ceset daha sonra Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Rusya'nın Rostov Limanı'ndan İzmir Aliağa Limanı'na hurda demir götüren 11 mürettebatlı geminin 2'nci kaptanı Eduard Pavlenko (42), 3'üncü kaptanı Pavlo Selivanov (24) ve aşçı Larysa Lukach (36), sağ kurtarılmıştı. Batan gemide yapılan aramalarda 4 gün sonra gemi kaptanı Kulish Igor (49) ile gemi mürettebatından Pavlo Zelinsky'nin (28), 22 gün sonra da Igor Hayetsky (22)'nin cesedine dün ulaşılmıştı. Bugün çıkarılan cesedin ardından kalan 4 mürettebatın aranmasına devam edilecek.