31 Ocak tarihinde Kdz.Ereğli açıklarında batan 11 personelli Vera isimli kuru yük gemisinde kayıp 3 personeli arama çalışmaları Batı Karadeniz Su Altı Dalış Ekibi tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İl Afet Müdürlüğü denetiminde devam ediyor.

31 Ocak 2012 tarihinde Kdz.Ereğli'nin 1 mil açığında kötü hava şartları nedeniyle batan Kamboçya bayraklı Vera isimli kuru yük gemisinde kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Batık geminin bağlı bulunduğu Acenta olan Vira Denizcilik Acentalık Şirket Müdürü Tufan Küllü, çalışmaların Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü denetiminde hiç ara verilmeksizin sürdüğüne vurgu yaptı. Batı Karadeniz Su Altı Dalış ekibinin vereceği rapor doğrultusunda hareket edileceğini belirten Tufan Küllü şu bilgileri verdi:

EKİBİN RAPORU BEKLENİYOR


31 Ocak 2012 tarihinde batan Vera isimli kuru yük gemisinde arama çalışmaları hava şartları uygun olduğu sürece devam etmektedir. Çalışmalarda hiçbir kesinti olmadı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü denetiminde ilgili dalgıçlarla su altındaki geminin içindeki arama çalışmaları çok itinalı bir şekilde sürdürülmekte. Bu çalışmalar yapılırken kaptan köşkündeki yaşam mahallindeki bütün kapalı ve müşterek alanlara girilmiş olup makine dairesi ve diğer teknik kısımlarda görüntülü bir şekilde kayıt altına da alınmıştır. Şuan bu çalışmaları merkezi Zonguldak'ta bulunan Batı Karadeniz Su Altı Dalış ekibi sürdürmektedir. Kayıp olan 3 kişinin de gemi içerisinde mi gemi dışarısında mı olup olmadığı bu ekibin incelemesinin ardından vereceği rapor doğrultusunda ortaya çıkacaktır.

TOPLAM 11 PERSONEL VARDI

Rostov Limanı'ndan yüklediği hurdayı İzmir Aliağa Limanı'na götüren 1977 yılında yapılmış Kamboçya bayraklı, 113,87 metre boyunda, 13.2 metre enindeki 2 bin 584 grostonluk 'Vera' isimli kuru yük gemisi, Kdz.Ereğli'nin 1 mil açıklarında 31 Ocak 2012 tarihinde kötü hava şartlarından ötürü batmış, 3 mürettebat sağ olarak kurtarılmış, kayıp 8 mürettebattan 5 kişinin cesedine de yapılan çalışmalar sonucu ulaşılmıştı, 3 kayıp mürettebat ise aranıyor.