Zonguldak'ta, zihinsel engelli bir kişiden iki gündür haber alınamıyor. Polis ve İl Afet ekipleri, boş ve virane binalar ile ormanlık alanlarda Hasan Berber'i arıyor.
18 Haziran Pazartesi akşamı saat 20.00 sıralarında evden ayrılan 51 yaşındaki Hasan Berber, bir daha evine dönmedi. Berber'in yakınları polise haber verdi, yapılan gerekli işlemlerin ardından aile Hasan Berber'i aramaya çıktı. Aile, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'dan yardım istemesi üzerine devreye Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri girdi. Polis ekiplerinin de desteği ile zihinsel engelli olduğu belirtilen Berber, evinin çevresindeki ormanlık alan ile boş, virane binalarda arandı. Her yerde aranılmasına rağmen Berber'e ulaşılamıyor. Hasan Berber'in 3 yaşındaki bir çocukla aynı zekaya sahip olduğunu belirten ağabeyi Hüseyin Berber, daha önce de evden ayrıldığını fakat aynı gün içerisinde eve tekrar geri dönüş yaptığını ifade etti. Ailece aynı bölgede oturduklarını anlatan Hüseyin Berber, şöyle konuştu: Aynı zamanda komşumuz olan diğer akrabalarımızın evleri arasında gün boyu gezer dururdu. Bazen ortalıkta bir süre gözükmezdi ama aynı gün içerisinde mutlaka geri dönerdi. Ya da Hasan'ı gören akrabalarımız kendilerinde olduğunu söylerdi. En son Pazartesi akşamı evin önlerinde görülmüş, daha da görülmedi. Herhangi bir iz işaret yok. Gören olursa bize ya da yetkililere haber versin
Bir başka yakını, Hasan Berber'i şöyle tarif etti: Dış görünüşü itibari ile engelli olduğu fark edilmezdi, ancak konuştuğunda engelli olduğu anlaşılabilir. 1.80 boylarında ince, uzun boylu, hafif kambur yürüyor. Üzerinde kapri eşofman var. 50 yaşlarının üzerinde, saçları dökük. Görenler haber etsinler.