Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ilçe merkezi ve köylerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Son günlerde gündemden düşmeyen Karşıyaka köprüsü ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Memük,” Ulaştırma Bakanımızın ilçemize ziyaretinde kendilerine Fatih köprüsü yapımı için dosyalarımızı verdik. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle görüşmemizi istedi. Ayrıca Duble yol çalışmalarını üstlenen Limak firma yöneticisi olan Nihat Özdemir ile Kılçak köyü Muhtarımız Ahmet Uysal ile birlikte söz konusu taleplerimizi ilettik. Şu anda etüt çalışmaları devam ediyor. Biz en kısa sürede Milletvekillerimiz ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğünden randevu alıp Müdürümüzle görüşüp köprünün nasıl yapılacağına ve nasıl yapılması gerektiği konusunda durumu kendilerine ileteceğiz. Köprünün yapılması için gayret göstereceğiz. Yığılca yolu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl yol üzerinde bakım, onarım ve asfalt çalışmaları yapılacak şu anda yol genişletme çalışmaları yapılıyor.   Devlet Hastanesi bünyesinde yapımı devam eden Diyaliz ünitesi çalışmaları hakkında bilgiler veren Memük,” Diyaliz ünitesin çevre düzenlemesi için 67 bin TL’lik Bayındırlık keşfi vardı. Sağlık Bakanlığında bu konuda görüşmelerde bulunduk. Sağlık Bakanlığı tarafından diyaliz Ünitesinin çevre düzenlemesi için 50 bin TL ödenek çıkartıldı. Ayrıca diyaliz ünitesi iç donanımı için gerekli ödenek çıkartılması için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz oldu. Bunun yanı sıra hastanenin doğalgaz yakıt dönüşümü içinde çalışmalar yapıldı bunun içinde 150 Bin TL daha ödenek çıkartıldı.
Hastanede Uzman doktor ihtiyacının giderilmesi noktasında Sağlık Bakanlığı Gıda Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze Kadın Doğum Uzmanı, Dahiliye ve Kulak Burun Boğaz doktorunun kazandırılmasına yönelik taleplerimizi ilettik. Türkiye’deki ihtiyaç listesine göre ilçeye önem ve özellik verileceği bize iletildi. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

YOL GENİŞLETME

ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

 

Ormanlı Beldesi ve Kaptaş mevkisi istikametinde birçok köyün ulaşımını sağlayan, karayollarına ait İncivez Çamlığı yolunun dar ve virajlı olması nedeniyle 2 yıl önce başlatılan ve yarım kalan yol genişletme ve asfalt çalışmalarına yeniden başlandığını belirten Memük, “Yolun dar ve virajlı olması, sürücülerin görüş açısını engelleyen İlçe merkezi, Ormanlı beldesi ve Kaptaş mevkii istikametinde birçok köyün ulaşımını sağlayan incivez yolunda iki yıl önce başlatılan yol genişletme ve bakım onarım çalışmalarına Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılmıştır. İhaleyi alan firma tarafında başlatılan çalışmalarda öncelikle yol genişletme çalışmaları tamamlanacak ve heyelanlı bölgelerde istinad duvarı çalışması yapılacak ve yol asfaltlanacaktır.  2 milyon TL'ye mal olacak 18 kilometre yolun yapım çalışmaları ise bu yıl içinde tamamlanacaktır" dedi.

 

DERELERİN İSLAHI

 

Alaplı’da  DSİ tarafından derelerin islah edilmesi çalışmalarının programa alındığını belirten Memük, ”İlçemizde Alaplı deresi, Kocaman, Mollabey ve Kavukkavla derelerin islah edilmesi çalışmaları programa alınmıştır. DSİ tarafından bu konuda çalışmalar yapılacaktır” dedi.

İlçede okullaşma alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Memük, “ ilçemizde Anadolu Öğretmen Lisesinde 60 olan kontenjanı 90’a yükselttik. Atalay Lisesini Anadolu Lisesi statüsüne aldık. Atalay Anadolu Lisesine 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında 60 öğrenci alınacaktır. İlçemizde acilen Çok Programlı liseye ihtiyaç var. Alper Fındık Fabrikasının yanında 4 dönümlük bir arazi var. Biz bu arazi üzerine Çok Programlı lise binası yapımı için büyük bir girişimlerimiz var. Bu konuda milletvekillerimizle birlikte Milli Eğitim Bakanımıza ilettik. 2011 yatırım programına alınmasına yönelik Bakanlığımızca yeniden değerlendirmelerde bulunacağız. Bu konunun da takipçisi olacağız” dedi.

Karşıyaka sağlık evinin yapılması noktasında çalışmaların sürdüğünü belirten Memük, “Karşıyaka Sağlık evinin prefabrik olarak yapılması noktasında Sağlık Bakanlığımızca yapılan görüşmelerimizde bakanlığımız tarafından 47 bin TL’lik ödenek ayrılabileceği belirtildi. Ama burada Belediyemiz tarafından söz konusu arsa için imar durumunu gösteren arsa ve imar tapusunu gönderilmesi gerekmektedir. Söz konusu asra ve imar tapusunu bekliyoruz. S öz konusu arsa da sorun olmazsa ödenek çıkartılarak sağlık evine başlanabilecektir. Bu konuda alt yapımız hazırdır” dedi.

 

İlçede KÖYDES kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten Memük, , “İlçemizde KÖYDES kapsamında İsafaklı köyünde  duvar, Kdz. Ereğli sınırında bulunan Osmanlı köyünde üç tane büyük menfez çalışmalarını tamamladık.  5 kilometre yolun asfalt yapılması için alt yapıyı bitirdik, asfalt çalışmaları yapılacak. Gümeli yolunun yapımı için yolun alt yapısı Belediye Başkanımız tarafından yapılmıştır. Gümeli yolunun asfaltlama yapılması için bu yıl bir çalışma yapacağız” dedi.

 

İlçede su ihtiyacının karşılanması noktasında gölet yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Memük,”  ilçemizde Hasanbal deresinde gölet çalışması için etüt çalışmalarımız devam ediyor. Gümeli de gölet yapımı için çalışmalar devam ediyor. İlçemizde Belediye Başkanımız, Muhtarlarımız Siyasi Partilerimiz ile birlikte çalışmalarımız sürmektedir” dedi.