Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Yaşlılar Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Çay, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli değerlerimiz arasında yer almaktadır” dedi.

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Türk Toplumu, yaşlısını gencinden ayırt etmeyen ve onları koruyup kollayan bir geleneğe sahiptir. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, onların ihtiyaçlarını gidermek her insan için bir görevdir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli değerlerimiz arasında yer almaktadır. Bizleri yetiştirerek bugünlere getiren büyüklerimize, bu dönemlerinde ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı göstermek sorumluluğu unutulmamalıdır.

Nitekim Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin kıstasıdır” diyerek yaşlılara vermemiz gereken değeri açıkça ifade etmiştir.

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm yaşlılarımıza sağlıklı uzun ömürler diler, saygılar sunarım.”