Karadeniz Ereğli’de Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı, Kaymakam İbrahim Çay başkanlığında gerçekleştirildi. Çay, Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, ödenek sorunu bulunmadığını muhtarların taleplerine karşılık verdiklerini söyledi. Görev yaptığı 5 yıllık süre içerisinde köylerde alt yapı çalışmaları sırasında muhtarlar ve vatandaşların önemli çabalar ortaya koyduğunu belirterek teşekkür eden Kaymakam İbrahim Çay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

PARKE VE ÇİMENTO YARDIMLARI

“Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda çalışma tempolarına bakıyoruz. Biliyorsunuz her köyümüzde biner metre kare parke yapımına karar verdik. Bu zaman içerisinde erken bitiren olursa bin metre kare daha ilave ediyoruz. Bunun yanında çimento yönünden de bir sıkıntımız yoktur. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda yardımcı olmak için ne gerekiyorsa yapılacaktır. İlçemizde yollarımızın tekrar gözden geçirilmek üzere KÖYDES projesinden 2 bin ton rotmiks malzemesi buna ilaveten de 55 kilometre yolumuz ikinci kat asfalt yapılmak üzere karar alınmıştır.

 

YALIBOYU KÖYLERİNDE ÇALIŞMA

Bunun 21 kilometresi özel idare bütçesinden geriye kalanı da Köylere Hizmet Götürme Birliğinden yapılacaktır. Yine ihalelerden sağlanan kırımlarla elde edilen 500 bin TL ve İl’den gelen parayı da takviye ederek Yalıboyu ve diğer bölgelerdeki 41.9 kilometrelik yolu da bu seneye yetiştirmeye çalışacağız ve ikinci kat asfaltını yapacağız. İlçemizde 100 kilometrenin üzerindeki bütün köy yollarımızı ikinci kat yaparak vatandaşlarımızın seri bir şekilde kullanmasını sağlayacağız. Gerçekten köylerimizdeki çalışmalarda köy muhtarlarımız ve köy halkımızın büyük çabası vardır.

 

MUHTAR VE VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Benim 5 yıllık süre içerisinde köylerde yaptığımız yatırımların en büyük destekçileri muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdır. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. 1 Lira verdik onlar 5 liralık iş yaptılar. Gidiyoruz kendimiz görüyoruz yağmurun altında yaşlı genç herkes canla başla çalışıyor. İnsan bunu görüp de çalışan muhtara yardım etmemek elde bile değildir. Hizmette durmak yoktur devamlılık vardır, çalışan muhtarımızın her zaman yanındayız. Arkadaşlarımız bizden talepte bulunduğu sürece ve çalıştıklarını gördüğümüz sürece yapılmayacak hiçbir şey yoktur. Yeter ki muhtarlarımız ve köylerimiz birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Okullarımız, sağlık kuruluşları ve camilerimizin çevre düzenlemesi ve yolları ile tertemiz olmalı. Her köyümüz tertemiz oluyor” dedi.

Toplantıda gündemde yer alan maddelerin yanı sıra birlik encümeni seçimi de gerçekleştirildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)