Kdz. Ereğli Ormanlı Beldesinde trafik kazası geçiren 47 yaşındaki Rasim Meşe’nin cenazesinin yolun çamurlu olması sebebi ile fındık tarlasından defnettiği haberleri Kaymakam İbrahim Çay’ı harekete geçirdi. Köye giderek yolda inceleme yapan Çay, yolun bir an önce bitirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay bir süre önce barajda hayatını kaybeden Rasim Meşe’nin cenazesinde gündeme gelen Çiğdemli köyü içi yolu ve Güzelyurt Köyü’nde parke yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Çay, birlik ve beraberlik olduğu sürece bütün sorunların üstesinden gelineceğini belirtti. Ereğli’deki 88 köy muhtarına ve bütün köylülere çalışmalara verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Çay, "Köylerimizde asfalt, stabilize ve beton yol çalışmaları, içme suyu ve köy içi yolları parkeleme çalışmalarımız sürmektedir. Bu günde bu köylerimizden ikisinde çalışmaları yerinde inceledik. Öncelikli olarak Çiğdemli Köyü’ndeki çalışma hakkında şunları söylemek gerekir. Bu yol çalışması aslında daha önce programa alınmıştı. Ancak geçtiğimiz ay içerisinde yaşanan bir kazada baraja düşen bir vatandaşımız boğulmuştu. O vatandaşımızın cenazesinde mevcut yolun gerçekten köy halkı için çok büyük bir sıkıntı olduğu bir kez daha görüldü.
Bunu gündeme getiren basın kuruluşlarına özellikle teşekkür ediyorum. Bu durum üzerine yolun yapımı aciliyet kazandı." diye konuştu.
Çiğdemli Köyü Muhtarı İsmail Turan ise yol çalışmasının bir hafta önce başladığını söylediği konuşmasında "Daha önceden de burada yol vardı ama çok bozuk bir yoldu. Kışın çamur yazında toz içindeydi. Çalışma kapsamında yol önce greyderle düzeltildi. Şimdi de betonlama çalışması sürdürüyoruz. Toplam 3 buçuk metre genişliğinde ve 270 metre uzunluğunda bir yolumuz var. Çalışmalara imece usulüyle devam ediyoruz." dedi.