İlçedeki Üstün Bilardo Spor Salonu’nda, 30 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel 3 Bant Bilardo Turnuvası Şampiyonu Selçuk Özçiçek oldu. Türkiye Bilardo Federasyonu Resmi Hakemi Hakan Karaorman, 22 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve sonrasında yaşanan Zaferi özetleyen konuşması ardından, oynanan final karşılaşmasında, rakibi Orkan Basmaz’a üstünlük sağlayan Özçiçek, şampiyonluk kupasına ulaşan isim oldu.

ANLAMLI VE GÜZEL BİR ORGANİZASYON

Turnuva organizasyonunda görev alan, aynı zamanda sporcu Fikri Kapan, tören sunumunda yaptığı konuşmada, Karaorman’nın özetlediği Zafer Bayramı dolayısıyla düzenledikleri turnuvayı geleneksel hale getirdiklerini belirterek, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun önemli desteğini gördüklerini söyledi. Karşılaşmayı, ikinci yarısından itibaren izleyen Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel 3 Bant Bilardo Turnuvası Şampiyonu Selçuk Özçiçek’e kupa ve belgesini verdiği sırada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos’un anlamlı ve güzel bir gün olduğunu hatırlatırken, böyle bir günde turnuvanın düzenlenmiş olmasından ziyadesiyle memnun ve mutlu olduğunu söyledi. 30 Ağustos’un, tarihimizde ve Ulu Önder Atatürk’ün başardığı zaferler içerisinde önemli bir gün olduğunu hatırlatan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:

İL ÖLÇEĞİNDE NEZİH BİR ORTAM

“Bu salonda ikinci kez kupa törenine katılıyorum. Buradaki nezih ortamı, geçen yıl geldiğimde de büyük bir takdirle karşılamıştım. Bir İl ölçeğinde bir salona sahip olmak ve bunu sürdürmek de, şüphesiz, buradaki nezih insanların gayretiyle oluyor. Bugünkü final karşılaşmasına gelince, taktir edecek kadar güzel vuruşlar izledik. Bu anlamda arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyorum.

KOVİD ZAMANINDA CİDDİ BUNALDIK

Bunlar hoşça vakit geçirilecek ve dikkatimizi buralara verdiğimizde rahatlayacağımız sporlar. Özellikle Kovid zamanında ciddi şekilde bunaldık. Bunu bir şekilde atmamız gerekiyor. Kimi yüzerek, kimi yelken yaparak, kimi de bilardo oynayarak bunu atıyor. O açıdan sizleri tebrik ediyorum. Burada yarım saat aralığında bile bir sürü sorundan uzaklaştık ve bu olaya da konsantre olduk.

RESMİ PROGRAMLARA KATALIM

Bu tür turnuvaları biz, Kaymakamlığımızın resmi organizasyonu içerisine de alabiliriz. Bir dahaki turnuvalarda eğer biz maddi-manevi bir katkı fırsatı olursa biz de Kaymakamlık olarak taşın altına elimizi koyarız. Ama hasseten devam edin. Ben, özellikle son yıllarda o cep telefonları, televizyon, bilgisayar gibi enstrümanlara son derece karşıyım. Bütün bunlara rağmen arkadaşlarımız burada bilardo oynuyorlarsa bence çok şanslılar diye düşünüyorum. Salon sahibi ve organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımıza, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüze teşekkür ediyorum. Dereceye giren arkadaşları kutluyorum, başarılar diliyorum. Tekrar 30 Ağustos’u, bu güzel günü, gerek Ereğlili hemşerilerimize, gerekse tüm ulusumuzun Bayramını kutluyorum, tebrik ediyorum.”

KUPALARINI ALDILAR

Kaymakam Çorumluoğlu’nun, birincilik kupasını Özçiçek’e verdiği törende, ikinci Basmaz kupasını, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Keleş’ten aldı. Bilardo sporuna özel iki üçüncünün yer aldığı turnuvada, Cüneyt Solukcu’ya kupasını, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gündüz Acar takdim ederken, Burak Yaman üçüncülük kupasını ise kupasını ise Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Yönetim Kurulu üyeleri Özlem Karaca, Faide Aydın ve Yeliz Özakın Armağan’dan aldı.

KAYMAKAM VE TSO’YA PLAKET

Sporculara kupa ve katılım belgelerinin verilmesi ardından ise “Katılım ve katkılarından dolayı”Spor salonu tarafından Kaymakam Çorumluoğlu’na teşekkür plaketini Kapan takdim etti. Bir başka önemli programı nedeniyle katılamayan Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş’in plaketiniise İlçe Spor Müdürü Keleş, genel sekreter Acar’a teslim etti. Törenin ardından davetliler ve sporcular, Üstün Bilardo Spor salonu önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.