Riva Ortaokulunda çocuklarla bu tabloları yapmaya devam ettiğini açıklayan Aydos, Kaymakamın  “bu öğrencilerden iki üç tanesini sanatçı yetiştirebilirsek bizim için kârdır” sözünden çok etkilendiğini ifade etti.

 

Ayhan Aydos bir meslektaş. Kdz. Ereğli’de çok uzun yıllar görev yaptığı medyanın içinde gençlere de idol oldu. 17 Yıl önce Ereğli’den ayrılma kararı verip  İstanbul Riva’ya yerleştiğinde de sanatçı kişiliği ve kimliği hep en önde oldu. Riva’da bir çok ilke imza atan Ayhan Aydos, son olarak çocuklara sanatı sevdirmek için çok yönlü çalışmalara başladı. Deniz kenarından taş toplayan, cam parçaları ve yosunlarla tablolar yapan Aydos, çocuklarla olan iletişiminde ilçe Kaymakamının, bu çocuklardan bir iki sanatçı çıkarabilmenin onur ve gururunu yaptığı vurgunun çalışmalarına heyecan kattığını kaydetti.




Ayhan Aydos’un yaptığı bazı eserleri



Ayhan Aydos, Gazeteniz Önder’in Haber Merkezine yaptığı nezaket ziyaretinde  çalışmalarıyla ilgili şöyle dedi:

“Ayhan Aydos ben. Uzun yıllar 17 yıl kadar Ereğli’ye uğramadım. Riva’da yaşıyorum oraya yerleştim. Tüm sanat çalışmalarımı Riva Cam Sanat Merkezi adı altında Riva’da gerçekleştiriyoruz. Müziği bıraktıktan sonra Seanglass adını verdiğimiz Avrupa’da çok revaçta olan deniz camları, deniz taşları, deniz kabuklarından tablolar oluşturmak suretiyle orada bulunan Riva İlkokulu’nda bulunan ve bu sene açılacak olan Riva Ortaokulunda çocukların velileriyle birlikte bir organizasyona giriştik. Okul Müdürünün katkılarıyla onlardan tablolar oluşturuyoruz. Deniz camlarından, deniz yosunlarından deniz taşlarından gerek onları boyayabiliyoruz gerekse tablolar halinde hem okul öğrencilerine hem de çevrede bulunan insanlara yönelik. Onlar çocuklar satıyorlar ikinci sergiyi gerçekleştirdik. Güzel paralar kazandılar. O paraları kendi hesaplarına okul aile birliğinin hesabına yatırdık. Bundan sonra köy ilkokulu siz hiçbir zaman başınız önde gitmeyeceksiniz sözünü aldım müdürden de. Boya kalemlerini boya defterlerini kağıtlarını her türlü etkinliklerini o kazandıkları paralarla temin ediyorlar. Aşağılanacak bir meblağ kazanmadılar iki yılda 8 milyar para kazandılar yeni ifadeyle 8 bin lira para kazandılar. Bu para ile de her türlü boya kalemlerine kadar kazanıyorlar. Kaymakamın da bana verdiği bir söz Ayhan Hocam bu öğrencilerden iki üç tanesini sanatçı gözüyle bakıp yetiştirebilirsek bizim için kârdır dedi. O söz üzerine ben bu sene de üçüncü sene de aynı etkinliği sürdürme kararı aldım.

Çok sevdiğim kardeşim birlikte de çalışma fırsatı bulduğum Eyüp kardeşimin yanına geldim. O da sağ olsun bizi güzel bir şekilde ağırladı. Şimdi Ereğli’den ayrılıyorum. İki günlüğüne geldim ama uzun vadeli tekrar geleceğim. Oradaki çocukların çalışmasından da sizleri haberdar edeceğim. Teşekkür ederim.”