Kdz. Ereğli'de Kaymakam Osman Ekşi'nin vurulduğu veya kendini vurduğu ve şu anda ameliyata alındığı öğrenildi.

Saat 16.20.

Edindiğimiz ilk bilgilere göre, Ekşi'nin önce vurulduğu ve daha sonra ise kendini vurduğu yolundaki ifade verdiği öğrenilrdi.  Olayla ilgili net bilgileri size ulaştırma çalışmalarımız devam ediyor.

Saat 16.25.

Olay Gazeteniz Önder'in "Flaş haberi"nden sonra ilçede duyuldu. İlçe protokolu hastaneye akıyor.... Olayın yaklaşık 16.00 sıralarında meydana geldiği öğrenildi.

Edinilen ilk bilgilere göre; silahını temizlerken tabancanın ateş aldığı yönünde.

Saat 16.35.

İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş ve diğer kolluk görevlileri de Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesi'ne geldiler.

Saat.16.40

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük'ün izinde olması nedeniyle Alaplı Kaymakamlığı'na da vekalet eden Osman Ekşi'nin, Alaplı'ya 14.30 sıralarında geldiği ve burada bekleyen imzaları attıktan sonra ilçe jandarma ve emniyet müdürlerini çağırarak toplantı yaptığı ve saat 16.00 sıralarında ilçeden ayrıldığı öğrenildi.

Olayın Ereğli-Alaplı arasında meydana geldiği iddia ediliyor.

Saat 16.45

Elinde ve ayağında kurşun yarası olan Kaymakam Ekşi'nin ameliyatı devam ediyor.

Saat 16.47

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptı. Güngör, Kaymakam Ekşi'nin Gülüç'te silah tamircisine daha önce bakım için bıraktığı silahını teslim almak üzere Alaplı dönüşünde beldeye geldiğini ve silahını teslim aldığında kontrol ederken silahın patladığını ve olayın böyle meydana geldiğini bildirdi.

Saat 16.55

Kaymakam Osman Ekşi, Gülüç'te meydana gelen bu kazadan sonra makam aracıyla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve hastaneye giderken ayağına tampon yapılarak akan kanı durdurulmaya çalışıldı.

Saat 17.01

Kurşunun Kaymakam Ekşi'nin sol elinden girip sol bacağına saplandığı öğrenildi. Olaydan sonra Osman Ekşi pantolonundan kemeri çıkarıp ayağındaki kan akışını durdurmak için kendisi tampon yaptı. Makam aracına konulan Kaymakam Ekşi Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak ilk müdahalesi yapıldı. Bilinci açık olan Ekşi, röntgen çekildikten sonra ameliyata alındı. Ekşi'nin sol elinden giren kurşunun sol bacağından çıktığı öğrenildi. Serviste tutulan ve bilinci açık olan Ekşi'nin sağlık durumu gayet iyi. Olayın duyulmasının ardından Ereğli Devlet Hastanesine çok sayıda ziyaretçi akın etti. Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Arar, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, daire müdürlerinin yanı sıra Ekşi'nin yakınları da hastaneye geldi.

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Devlet Hastanesinde bir gece kaldıktan sonra sabah saatlerinde hastaneden ayrılarak evinde istirahate çekildi. Ekşi'nin istirahati için ziyaretçi kabul edilmediği belirtildi.

 

Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık da hastaneye gelerek Kaymakam Osman Ekşi'nin sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

Kaymakamın eşi Saniye Ekşi de hastaneye ilk gelenler arasındaydı.