Ocak 2006’da başladığı Kdz.Ereğli Kaymakamlığı görevi sona eren ve Manisa Vali Yardımcılığı görevine atanan Kaymakam Osman Ekşi, ilçede bulunan basın kuruluşlarının temsilcileri ile vedalaştı. Gazetecileri Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda ağırlayan Kaymakam Ekşi, 4,5 yıllık görev süresi boyunca güzel günler yaşadığını belirttiği Kdz.Ereğli’nin gerek ekonomik, gerekse de sosyal yönden cazibe merkezi haline gelen kentlerden biri olduğuna işaret ederek, 2006 yılından bu yana geride kalan süre içinde gerçekleştirilen çalışmalara bakıldığında da, Ereğli’nin bu yönlerden ilerlemeler kaydettiğinin rahatlıkla görülebildiğini söyledi.

 

 

Görev süresinin tamamlanmasıyla Ereğli’den ayrılacak olan Ekşi, bu kente veda ederken gönlünün rahat olacağını belirttiği konuşmasında; “… Elbette bu dört buçuk yıllık süre içerisinde her şeyi yapabildik diyemem; hayat dinamik. İnsanlar da bu dinamik hayat içerisinde her geçen gün daha fazlasını istiyor. Bir hizmet yapıldığında mutlaka ikinci bir hizmetin ihtiyaç haline gelmesi kaçınılmaz oluyor…”, dedi.

Kdz.Ereğli’nin yeni dönemde, her yönden daha geniş bir standart yakalayacağına olan inancını ifade eden Osman Ekşi, düzenlediği basın toplantısında, Kdz.Ereğli’de görev yaptığı süre boyunca özellikle KÖYDES Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, susuz köylerin suya, asfaltı olmayan köylerin yola kavuşturulduğu önemli hizmetlerden her zaman mutluluk duyduğunu kaydetti.

Köylerde ve beldelerde yeni eğitim kurumlarının hizmete açıldığını, kaymakamlığı döneminde de Kepez Anadolu Lisesi’nin yapımına başlanmasının kendisi için sevindirici bir gelişme olduğunu; bununla birlikte kente yeni spor salonlarının kazandırılması yönünde önemli yatırımların kente kazandırıldığını hatırlatan Ekşi, buna rağmen genç neslin kent merkezinde yaşama isteğine bağlı olarak köylerden şehre doğru bir göç yaşandığını ve bu sebeple de kırsal kesimlerde bulunan okulların zaman içinde kullanım dışı kalabildiğini belirtti. Kırsal kesimlerde yaşanan su sıkıntısının temelinde de kaynak sorunu olduğunu sözlerine ekleyen Ekşi, ilerleyen zamanlarda bu kaynak sorunun giderilmesi yönünde de kalıcı çalışmaların yapılacağına inandığını söyledi.

Kaymakam Ekşi, Ereğli’den ayrılmaya hazırlandığı şu günlerde kendisini en çok üzen konunun ise ilk yıllarda binlerce insanın iş ve ekmek kapısı olan tersanelerin yaşadığı sıkıntılar olduğunu belirterek, kısa bir süre içinde tersaneler bölgesinde yaşanan ekonomik sıkıntıların çözüme ulaştırılmasını umut ettiğini, işsiz kalan binlerce insanın yeniden aynı şevk ve azimle tersanelerde çalışamaya başlayacakları günleri görmek istediğini kaydetti.

Kdz.Ereğli’nin yeni bir Devlet Hastanesi’ne kavuşacak olmasının yanı sıra, yıllarca atıl durumda bulunan Devlet Demiryolları arazisinin hazineye aktarılmasının da önemli gelişmeler olduğunun altını çizen Osman Ekşi, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “… “Kdz.Ereğli denildiğinde akla gelen en önemli sorunlardan birisi de arsa ve arazi sorunu. Kentin Hükümet ve Adliye binalarının durumu ortada. Devlet Demiryolu arazilerinin hazineye aktarılmasından sonra bu iki hizmet binasının modern bir yapıyla insanlara hizmet vereceğini ümit ediyorum. Dolayısıyla DDY arazilerinin hazineye aktarılması çok önemli ve sevindirici bir olaydır. Bir de dikkat ederseniz Ereğli’de hala bir tören alanı yok. İlerleyen zamanlarda Ereğli’de, kente yakışan bir tören alanı da olacaktır…  

Ereğli insanına da nasihatte bulunarak, denizden uzak yaşamaya alışmış kent insanının, denizin güzelliklerinden daha fazla istifade etmelerini isteyen Kdz.Ereğli’nin eski kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli insanının mutlaka çevresine sahip çıkıp kentin doğal güzelliklerini koruması gerektiğine dikkat çekerken, görevi süresi boyunca kendisini çok üzen sel felaketleri konularında alınan tedbirler kapsamındaki çalışmaların da sevindirici olduğunu, Kabasakal Deresi’nin ıslahı için başlatılan menfez çalışmalarını da bu felaketlerin yaşanmasını önlemek adına olumlu bir adım olarak gördüğünü söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Osman Ekşi, Kdz.Ereğli limanının 2006’dan bu yana değişen yüzüne de işaret ederek; “… Ben buraya geldiğim günlerde denizimizde aradığım renkleri bulamamıştım. Ancak zaman içinde Polisevi ve Yelken Kulüp’ün olduğu bölgede çocuklarımızın ve gençlerimizin su sporlarıyla uğraştıklarını, denizimizde yelkenleri ve sandalları görmek beni mutlu ediyor. Ben de burada sörf yapmayı öğrendim ve belki de kentte sivil bir yönetici olarak bu işi ilk öğrenen kişiyim. Ereğli insanı denizden uzak; denize sadece uzaktan bakıyorlar ve böylelikle de denizimizden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Biz de buradaki görev süremiz boyunca insanımızı denizle buluşturmak istedik.”, dedi.

Bir başka soru ile kendisine Ereğli’den önceki görev yeri ile sonraki görev yerinin Ege olduğu hatırlatılan ve bunun bir şans olup olmadığı yönündeki yorumu değerlendirmesi istenen Osman Ekşi, Manisa’nın kendi tercihi olmadığını, kendi tercihinin akrabalarının çoğunlukta olduğu yer olan İstanbul olduğunu belirterek; “… Ancak Ege güzel bir bölgemiz ve Kdz.Ereğli’den sonra yeniden Ege’de bulunacak olmak benim için iyi bir şans oldu…”, dedi.  

Yaklaşık yarım saat basın mensuplarıyla sohbet eden ve tüm gazetecilere bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar dileyen Osman Ekşi gerçekleştirdiği toplantının ardından yerel basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi ve her biriyle ayrı ayrı tokalaşarak vedalaştı.

 

EKŞİ DAHA SONRA KAYMAKAMLIK PERSONELİ İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ.