Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde ekiplerin halkın yoğun olarak bulunduğu bölgeler başta olmak üzere pek çok noktada kontroller gerçekleştirdiğini söyledi. İlçe genelinde vaka sayılarında artış yaşandığını, kıraathane ve kahvehanelerin açılmasının ardından kendisine ulaşan vatandaşların en çok okey ve kağıt oynayıp oynamadıklarını sorduğunu anlatan Çorumluoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"AŞILARINIZI OLUN" ÇAĞRISI
"Her gün akşam vakalar bize geliyor. Gündemimizde 2 tane konu var bunlardan bir tanesi aşı. Hedef kitlenin yüzde 62'sindeyiz. Vatandaşlarımız mutlaka aşılarını olsun. Dün açıklanan rakamlara baktığımızda gerek vefatlarda gerek yeni vakalarda aşıların ne kadar faydalı olduğu ortaya çıkıyor. İnsanlar akrabasının yaşaması için bulaşmaması için çok fazla çaba sarf etmiyorlar. Vefat ettikten sonra beni telefonla arayıp helallik almak için evimin önüne götürebilir miyim diye soruyorlar. Bu helallik almak için harcadığın vaktı bu virüsten korumak için harcasaydın buna gerek kalmayacaktı. Aynı şekilde aşı için de söylüyorum. Aşıları biran önce olmalıyız. Ne kadar erken olursak korunmamız da o kadar iyi olacak. 

"VAKA SAYILARINDA CİDDİ ARTIŞ VAR"
Vaka sayılarında ciddi bir artış var. Zonguldak'taki artışta Ereğli ciddi bir katkı sağlıyor. Bu bizim hoşumuza gitmeyen bir durum. Denetlemeler yapıyoruz. Bir şeyi de üzülerek söylemek zorundayım, bu şekilde devam ederse 15 günkü tablo da kırmızı olabiliriz. Kırmızı olursak cumartesi günü herkesin evde oturması demek, kafe, restorantların kapanması demek. O duruma düşmememiz için her kesin bir çaba sarf etmesi gerekir. 

"OKEY VE KAĞIT OYNAYABİLİRMİYİZ DİYORLAR"
Dün kahvehaneler açıldı en fazla bana gelen soru, 'kahvehanelerde okey ve kağıt oynayabiliriz. Bütün işimiz gücümüz bitti kahvehanelerde okeye mi sıra geldi. Her gün vakalar çıktığında bunu nasıl azaltabiliriz diye çaba sarf ederken. Kahvede okey oynanıp oynanmayacağı bizim gündemimizde yok olmayacakta."