Alaplı'ya bağlı Ömerli köyünde 20 metrekarelik baraka evde yaşam mücadelesi veren Şen ailesine İlçe Kaymakamı Aydın Memük sahip çıktı.
Alaplı'da soğuk kış şartlarında 20 metrekarelik baraka evde yaşam mücadelesi veren Şen ailesine Alaplı Kaymakamı Aydın Memük devletin sıcak yüzünü gösterdi.
Kaymakam Aydın Memük ilçeye bağlı Ömerli köyünde eşi ve 5 çocuğu ile birlikte 20 metrekarelik barakada yaşam mücadelesini veren Şen ailesini yoğun kar yağışı altında ziyaret ederek, ev sözü verdi.
Kaymakam Memük, Şen ailenin ardından Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla Mollabey bölgesi ile Çay Köyü Sarıkadı mahallesine yapılan evlerini ziyaret ederek eksiklerini yerinde tespit etti. Yoksullara yardım elini uzatan Kaymakam Memük, yaşama tutunmaya çalışan ailelere umut oldu.
Kaymakam Memük, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, yoksul olan vatandaşların eksiklerini yerinde tespit ettiklerini kaydederek, "Özellikle İhsan Şen isimli barakada yaşayan vatandaşın durumu içler acısı. Yaşadıklarını yer kullanılmaz halde. Kendilerine yaşadıkları barakanın yanında iki göz tek katlı daire yapacağız.
Bununla ilgili girişimler sürecek. Aynı zamanda gıda ve kömür yardımı da yapacağız. Öte yandan diğer köylerde çatı ve ev yaptık. O ailelerin de kış öncesi mağduriyetini giderdik. Kendilerinin sıcak yuvarlarında mutlu olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu yardımlara hayırseverlerimizden büyük katkılar oldu. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde yardımlarımız sürecektir" dedi.
Barakada yaşam mücadelesini veren İhsan Şen ise, baba evinden ayrılarak, barakada yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Eşim ve 5 çocuğum var. Büyük çocuklarım yoksul hayatımız nedeniyle bizleri terk etti ve kayınpederin evine gittiler.
6 aylık çocuğumuz bu sağlıksız koşullar nedeniyle sürekli rahatsızlanıyor.
Kaymakam bey sağ olsun bizleri ziyaret ederek, durumumuz yerinde gördü. Kendisinden yarım beklemekten başka çaremiz yok" dedi.