Alaplı Ömerli köyünde 20 metrekarelik baraka evde yaşam mücadelesi veren Şen ailesine ev sözü veren İlçe Kaymakamı Aydın Memük, sözünü unuttu.

Alaplı’da soğuk kış şartlarında 20 metrekarelik baraka evde yaşam mücadelesi veren Şen ailesine Alaplı Kaymakamı Aydın Memük’ün ev sözü vermesinin ardından bu sözünü tutmaması Şen ailesini zor duruma soktu.

Alaplı’nın Ömerli köyünde eşi ve 5 çocuğu ile birlikte 20 metrekarelik barakada yaşam mücadelesini veren İhsan Şen, geçen kış ayında ilçe Kaymakamı Aydın Memük’ün kendilerini ziyaret ettiğini ve ev sözünü verdiğini söyledi.

Baraka evin bulunduğu alanda kaymakamlık görevlilerince ölçümler yapıldığını o zamandan bu yana hiçbir çalışma yapılmadığını belirten Şen,” Kaymakamımız yaşadığımız barakanın yanında iki göz tek katlı bir ev yapılacağına dair söz vermişti. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir çalışma başlatılmadı. Bu konuda kaymakamlığa mağduriyetimizin giderilmesi konusunda yeniden dilekçe verdim” dedi.

Daha önce baba evinden ayrılarak, barakada yaşamak zorunda kaldıklarını belirten Şen, “Eşim ve 5 çocuğum var. Büyük çocuklarım yoksul hayatımız nedeniyle bizleri terk etti ve kayınpederin evine gittiler. 6 aylık çocuğumuz bu sağlıksız koşullar nedeniyle sürekli rahatsızlanıyor.  Çocuklarım sıcak bir yuvanın özlemini çekiyor. Önümüzdeki kış mevsimini şimdiden ailece kara kara düşünmeye başladık. Kaymakamımızın bizlere verdiği ev sözünü tutmasını bekliyoruz. Mağdur durumdayız. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını beklemekten başka çaremiz kalmadı” dedi.