Karadeniz Ereğli’de bazı okullar tarafından öğrencilere büyük harflerle üzerinde “ücretsiz” ifadesiyle dağıtılan sirk ve kukla gösteri davetiyelerinin, asıl amacının daha sonra ortaya çıktığı iddia ediliyor.



Biletlerin üzerindeki büyükçe ‘ücretsiz’  okullarda dağıtılan (küçük öğrencilerin ise çantalarına konulan) biletleri gören veliler, küçük çocuklarını bu etkinliklere götürdüklerinde şoka uğruyorlar. Böyle davetlere tek başına gidip gelmeleri mümkün olamayan çocukların velileri, gösterilere gittiklerinde kendilerinden para istenmesi karşısında şaşkınlığa uğruyorlar.  Davetiyelerin kenarlarında ve çok küçük harflerle yazılı bulunan; öğrencilere 10 ve yetişkinlere 20 lira yazısını göremeyen veliler, gösteri kapısında gururları kırılmanın acısını çocuklarının yanlarında yaşıyor. Böyle hoş olmayan durumlarla karşı karşıya kalan birçok velinin çocuğunu tek başına gösteriye ya sokmayıp geri götürdüğü ya da kapıda uzun saatler bekleyerek, onca kalabalık içinde çocuğunu kaybetme riskini bile aldığı belirtiliyor.


Büyük harflerle ücretsiz yazıp da, küçük harflerle yetişkinlere paralı olduğunun açıklandığı davetiyeler konusunda, velilerin tuzağa düşürülmesinin önüne geçilmesi yönünde, kaymakamlığın ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile okulları uyarması bekleniyor.

 

İLGİLİ KÖŞE YAZISI:

www.ereglionder.com.tr/cocuk-uzerinden-soygun-makale,6219.html