Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, "Romanlar, özgün ve zengin kültürleriyle, toplumumuzun vazgeçilmez bir unsurudur" dedi.

Yılmaz, mesajında, Romanların, yaşadıkları her ülkede toplumun renkli bir parçasını oluşturduklarını vurgulayarak, "Ülkemiz  coğrafyası da, tarih boyunca Romanlar ve Roman kültürünün gelişimi açısından önemli bir yere sahip olmuştur. " ifadelerini kullandı.

Alaplı ilçesindeki Roman vatandaşlarla ilgili yapılan çalışmalara da değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığımızın genelgesi uyarınca, Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda, ilçemizde de

Roman vatandaşlarımızın sorunları ve çözüm çalışmaları, en üst düzeyde ele alınmış, tüm kurumlarımızın işbirliğiyle birçok çalışma ve proje uygulamaya konulmuştur. Plan ve program  kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Bu vesileyle, özgün ve zengin kültürleriyle, toplumumuzun vazgeçilmez bir unsuru olan Roman vatandaşlarımızın 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum."