Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte, Çaycuma'ya yeni atanan Kaymakam Hasan Yaman'ı ziyaret etti.
Başkanı Gülşen, ziyarette yaptığı konuşmada, Belediye Meclisi'nde 15 üyenin bulunduğunu ve demokratik yapı gereği bayanlara daha çok mecliste yer verdiklerini söyledi.
Belediye yönetmeliklerinde değişiklik olduktan sonra Belediye Meclislerinin daha çok önem kazandığını belirten Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman da, "Yerel yönetimler güçlendirildi. Birçok alanda sadece Belediye Meclis kararları yürürlüğe giriyor. Fakat yerel yönetim bilincinin oluşması lazım… Yerel yönetimler demokrasinin güçlenmesi için önemli. Belediye insanların kamu yönetimine katıldığı ilk adım, ilk basamak. Güneydoğu'dan geldiğim için, Çaycuma Belediyesi'nin altyapısının çok iyi olduğunu gördüm. İlçemizde tarım potansiyeli var, ama çok yetersiz. İnsanlar madenciliğe alışmış, tarıma önem vermemiş. İşçi sayısı azalınca da göç hızlanmış. Alternatif projeleri inşallah birlikte hayata geçireceğiz. Eğitim-öğretim merkezde iyi olmasına karşın, köy ve beldelerle birlikte bu oran düşüyor. SBS ve ÖSS'deki başarıları da yükseltmemiz lazım" dedi.