Zonguldak doğumlu Samsun Terme İlçe Kaymakamı Hüseyin Konak, tedavi gördüğü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Ağustos 2010'da Yozgat Vali Yardımcılığı görevinden Samsun'un Terme ilçesine tayini çıkan 44 yaşındaki Kaymakam Hüseyin Konak, rahatsızlığı nedeniyle göreve Kasım ayında başladı. Kanser tedavisi gören Kaymakam Hüseyin Konak, kısa sürede Terme halkı tarafından sevilen ve sayılan bir bürokrat oldu. Yine tedavi için almış olduğu üç aylık mazeret iznini bitiremeden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Kaymakamı Hüseyin Konak için Terme Merkez Pazar Cami önünde cenaze töreni yapıldı. Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kaymakamlar, belediye başkanları, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından Hüseyin Konak'ın naşı memleketi Zonguldak'a götürüldü.

ÇOCUĞUNA KENDİ ADINI VERDİ
Remzi ve Gülten çiftinin 7 çocuklarından 3.'sü olan Kaymakam Hüseyin Konak, 3 çocuk babasıydı. Çocuklarının en büyüğü olan ve lise 1. sınıfa giden oğluna kendi adını verdi. 44 yaşında vefat eden Hüseyin Konak, 1967 yılında Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Zonguldak'ta tamamlayan Konak, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü tamamladı. 1992 yılında İçişleri Bakanlığı'nda kaymakam adayı olarak göreve başlayan Konak, Ordu-Kumru, Karaman-Ayrancı ve Bartın-Ulus kaymakam vekilliklerinde bulundu.
Asaleten Yozgat-Saraykent, Hatay- Hassa ve Karaman-Başyayla Kaymakamlığı, Yozgat Vali Yardımcılığı görevini yapan Konak, son olarak Samsun-Terme İlçe Kaymakamlığı görevini yürütüyordu.