Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında yaşanan protokol krizi nedeni Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminden özür diledi.

Kaymakam Aydın Memük, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında yaşanan protokol krizi ile değerlendirmelerde bulundu. Anıt önünde yapılan çelenkleri sunumu töreninde TSO'nun çelengi olduğu halde isminin okunmamasından üzüntü duyduğunu belirten Memük, “Alaplı TSO çelengi olduğu halde kurumun çelenk koymaya çağrılmaması hatası hepimizi üzmüştür. Bundan dolayı Alaplı Kaymakamı olarak Alaplı TSO kurumundan özür diliyorum” dedi.

YÖNETMELİK GÖNDERİLDİ

Bundan sonraki törenlerde daha dikkatli olunması hususunda ilçe mili eğitim müdürlüğüne yazı yazdıklarını kaydeden Memük, “Törenlerde çelenk koyma esnasında mevcut kurallara uyulmadığı gözlendiğinden kaymakamlık yazı işleri müdürlüğü vasıtasıyla kamu kurumlarına, kuruluşlara ve muhtarlara tören yönetmeliğine uyulması için yazı gönderdik. Çelenk koymalarda bazı eksiklikler ve sürçü lisan dil sürtmelerinin tekrar yaşanmaması için, protokole katılanların kılık kıyafet ve diğer hatalarını tekrar yapmamaları konusunda yazı gönderdik. Son zamanlarda yapılan törenlerde takım elbisesiz, kravatsız yada montla törene katılanlar görülmüştür. Ayrıca Alaplı TSO çelengi olduğu halde kurumu çelenk koymaya çağrılmaması hatası hepimizi üzmüştür. Bundan dolayı Alaplı Kaymakamı olarak Alaplı TSO kurumundan özür diliyorum. Bundan sonraki törenlerde daha dikkatli olunması için ilçe mili eğitim müdürlüğüne yazı yazdık. Ayrıca tören esnasında kimin nerde durması konusunda plaketler hazırlayarak kurumların başkan ve yöneticilerinin duracakları yerleri belirledik. Bundan sonraki törenlerde karışıklık olacağını düşünmüyorum. Çünkü daha dikkatli davranılması konusunda gerekli kişilere uyarılarımızı yaptık. Törenlerde en çok tuhaf görüntüler, öğrenci çocuklarımız yağmurda beklerken protokoldeki bazı kişilerin şemsiye altında durması yakışık olmuyor. Çocuklarımız ıslanırken bizimde ıslanmamız lazım. Yine çocuklarımız soğukta beklerken bazı kişilerin kalın paltolarım ile çelenk koymaları da yakışık olmuyor. Herkes soğukta beklerken bizimde soğukta bekleyip üşürken bizimde soğukta üşümemiz gerekiyor. Herkesin bunlara dikkat etmesi gerekmektedir. Bazen de törenlerde vatandaş var ama protokol yok. Genel olarak dört bayramımızın yanında, gaziler ve şehitler günümüz de tören yönetmeliğine uyulması gerekmektedir. Bundan sonra bunlara bizlerde daha çok dikkat edeceğiz” diye konuştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerin ilk kez bir çim sahada yapıldığını belirten Memük, “23 Nisan Ulusal, Egemenlik ve Çocuk bayramında Alaplı Belediye çok güzel hazırlık yapmış. Başta Başkan Nevzat Çimenoğlu'nu ve ekibini kutluyorum. Tören sahası da çok güzel olmuş. Çimlerin içinde çocuklarımız hareketlerini yaparken hiç zorlanmadılar. Geçmiş yıllarda bu hareketleri tozun toprağın içinde yapıyorlardı” dedi.