Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nu hedef alan yayınlar üzerine açıklama yaptı ve “Karanlık güçler veya belli odaklar Covid ile mücadelede aylar önce çekilen bir görüntüyü tekrar gündeme getirerek haksız bir kampanya başlattı. Sayın Kaymakam’ın arkasındayız” mesajı verdi. CHP’li Posbıyık Ereğli halkına ve kuruluşlara “Sesinizi çıkarın” çağrısında bulundu.

Başkan Posbıyık’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Kdz. Ereğli’de uzun zamandır belediye başkanlığı yapıyorum. Çok değerli kaymakamlarımızla görev yaptık. Ancak; son yıllarda şehrimize atanan sayın İsmail Çorumluoğlu Kaymakamımızla çok iyi bir diyalog kurduk. Sadece benimle değil Ereğli halkıyla, parti farkı gözetmeksizin bütün sivil toplum örgütleriyle, kooperatiflerle ve aynı zamanda yöneticilerle bu diyalog kuruldu. İnanılmaz bir üretim anlayışı Ereğli’ye getirdi.

EREĞLİ’Yİ GELİŞTİRMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERİYOR

Cumartesi-Pazar günleri, akşamları, köylerde sürekli olarak muhtarlarla ilişki halinde olan, Ereğli için gerçekten inanılmaz başarılara imza atan, çok değerli bir halk adamı olarak onu gördük. Uzun yıllardan beri siyasetin içerisindeyim, devlet adamı olarak ona bakıyorum. Kaymakamlığı süresince hiçbir kişiyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden herkese eşit davranan ve Ereğli’yi geliştirmek için çok büyük çabalar sarf eden müthiş bir çalışma temposuyla bizlere liderlik yaptı. Eğer bugün üniversite sahası, kampus alanı belli bir aşamaya geldiyse en büyük pay sayın Kaymakamımızındır. Orada önderlik yaptı, bağışların toplanmasında çok büyük çabalar gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Yine tersanelerin sahiplenilmesi konusunda Ankara’da milletvekillerini de yanımıza almak suretiyle çok büyük çabalar gösterdiğini en iyi ben biliyorum. Refah mutluluk getirmek için adım adım köylerimizi dolaşan halk ile iç içe olan çok değerli bir insan olduğuna ben şahidim.

COVİD’DE BİRLİKTE BÜYÜK MÜCADELE VERİYORUZ

Özellikle Covid olayı çıktıktan sonra devletin verdiği talimatlar doğrultusunda Valiliğin verdiği yetkileri tam olarak kullanmaya başladı. Covid’den insanların zarar görmemesi, ölmemesi için büyük bir disiplin içerisinde başta belediye personeli olmak üzere sivil toplum örgütlerinin tümüyle çok ciddi çalışma organizasyonları kurduk.

YAYINLANAN GÖRÜNTÜLER ESKİ, KASITLI YAPILAN BİR OLAY

Sayın Kaymakamımız sürekli olarak bizleri harekete geçirdi ve Covid’in Ereğli’den def edilmesi için her türlü çabayı gösterdi. Ne yazık ki son günlerde, 26 Kasım’da yani Covid’in pandeminin ilk başladığı günlerde bir eczanede yaptığı ziyaret neticesinde oradaki çalışanlara “Dikkatli olun, Covid tehlikelidir bir yanlış yapmayın” diye Zabıta Müdürünün de yanında olduğu büyük bir ekiple gezi yaparken bir görüntüsü karanlık güçler tarafından belli noktalara gönderilmeye başlanmış ve sanki ülkede başka bir mesele yokmuş gibi kasıtlı olarak bütün televizyonlara bu bilgiler aktarılmış.

KAYMAKAM EREĞLİ’DEN ALDIRILMAK MI İSTENİYOR!

Bir olay oluyor birşeyler yapılmak isteniyor. Ne yapılmak istenildiğini ben anlayamıyorum yani Sayın Kaymakamı Ereğli’den aldırmak isteyen bir grup var veya karanlık güçler Türkiye çapında başka meselemiz yokmuş gibi konuyu ön plana çıkarıp Kaymakam aleyhinde bir kampanya yürütmeye başladılar. Asla bunu kabul etmiyoruz. Kaymakamımız Ereğli’ye çok güzel hizmetler yaptı ve hizmetler yapmaya da devem ediyor. Kaymakama bir yanlışlık yapılmasının Ereğli’ye yanlışlık yapılmış olarak algılanması son derece önemlidir.

EREĞLİ’YE VE YÖNETİCİLERE SESLENİYORUM

Ereğli’ye seslenmek istiyorum; Ereğli niye sessiz bugüne kadar her türlü gayreti gösteren Ereğli’nin gelişmesi ve büyümesi için büyük çabalar içinde olan, her kesimle iyi niyetle uyum sağlayabilen Kaymakamımıza yönelik her taraftan aslı astarı olmayan istinatlar yürütülüyor. Neden sesini çıkarmıyorsun Ereğli! Sivil topum örgütleri, muhtarlar, odalar, ticaret odası diğer kuruluşlar, başkanlar bugüne kadar Kaymakamla en yakın olanlar yanından ayrılmayanlar hep ona takdir sözlerini söyleyenler neden sesinizi çıkarmıyorsunuz! Neden Kaymakamımıza sahip çıkmıyorsunuz.

Ben Ereğli Belediye Başkanı olarak Ereğli’de yaşayan tüm sivil toplum örgütlerinden, odalardan, devlet kuruluşlarından, insanlardan, belediye meclis üyelerinden bunu bekliyorum. Kaymakamımıza sahip çıkılmasının şart olduğunu ifade etmek istiyorum.

KAYMAKAMIMIZIN ARKASINDAYIZ

Ereğli Kaymakamı’na bütün Ereğli’nin sahip çıkacağına da bütün kalbimle inanıyorum. Sayın Kaymakamım çalışkanlığınla, üretiminle ve liderliğinle doğru işler yaptığınıza inanıyorum ve sizin arkanızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.”