İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bakanlıkta aylık düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun yaygın basın ile sosyal medyaya düşen koronavirüs denetimlerine ilişkin videoda yaşanan olaylara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Çorumluoğlu'nun denetim sırasında bir eczanede 3 bayan eczacıya ceza yapılması ile başlayan ardından da farklı denetimlerden görüntülerin de yer aldığı haberler ve sosyal medya paylaşımları ile ilgili Çataklı'nın açıklaması şu şekilde:

"Türkiye'nin her meselesine karşılık koymak isteyenler salgınla mücadele edilen günlerde aynı tutum ve davranışlarını sergiliyor. Bunu sergileyenler arasında milletvekilleri, siyasi kimlikli kişiler de vardır. Gözümüzdeki çapağı almak yerine gözümüze çöp batırıyorlar. 3,5 ay öncesine ait bir olayın başını sonunu makaslamak suretiyle bu mücadelenin verilmeye başladığı gün gündem oluşturulmasını anlaşılabilir bulmadık. Bu dönemde gerek valilerimiz gerek kaymakamlarımız yasaların kendilerine verdiği görevin ötesinde çalışmaya devam ediyorlar. Burada engel olmasınlar gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Bu tavrın, davranışın kimseye faydası yok"