Kdz.Ereğli'de okul öncesi eğitimde bin 300, ilkokul 1. sınıflarda da 2 bin 325 olmak üzere toplamda 3 bin 625 öğrenci için yüz yüze eğitim başladı.
Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, sürece ilişkin bilgiler verildi:


"21 Eylül Pazartesi günü, 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'na göre her türlü önlemin alındığı okullarımızda; 21-25 Eylül tarihleri arasında haftada 1 gün 30 dakikalık 5 ders saati, 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında haftada 2 gün 30 dakikalık  5 ders saati, 5-9 Ekim tarihleri arasında haftada 2 gün 30 dakikalık 5 ders saati olacak şekilde büyük bir özlem ve heyecanla yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu öğrencilerimizle aynı zamanda uzaktan eğitim faaliyetleri de devam edecektir. 278 öğrencimiz de taşımalı eğitim kapsamında taşınarak okullarında eğitim görmektedir.


2020-2021 eğitim öğretim yılının açılışı münasebetiyle Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu'nun katılımlarıyla Kestaneci İbrahim İzmirli İlkokulu’nda açılış programı düzenlendi. Diğer sınıf düzeylerinde de 30 bin öğrenci  TRT EBA TV,EBA  ve EBA Canlı Ders ile diğer platformlardan uzaktan eğitim faaliyetleri devam etmektedir. Evinde internet ve bilgisayar olmayan öğrencilerimizin faydalanabilmesi  için tüm okullarımızda EBA Destek Noktaları oluşturuldu.Ayrıca internet altyapısı olmayan köylerimizde yaşayan öğrencilerimiz için de Mobil EBA Destek Noktaları oluşturularak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur."