Eğitim Sen Karadeniz Ereğli Temsilciliği’nce “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Performans ve Sınav Dayatmasını Kabul Etmiyoruz” başlıklı basın toplantısı düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bulunduğu Kaymakamlık Binası önünde düzenlenen basın açıklamasının okunması esnasında, etkinliği izlemekle görevli polis memuru müdahale ederek, açıklamanın kaymakamlık talimatıyla Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilmesini istedi.

Eğitim Sen üyeleri, bunun üzerine kaymakamlık önünden ayrılarak basın açıklamasına Atatürk Anıtı önünde devam ettiler. Bir süre ezanın bitmesini bekleyen sendika üyeleri, daha sonra basın açıklamasını yeniden okudular.

Görevli polis memuru, açıklamayı okuyan Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyelerinden U.Y’yi bilgisine başvurmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne davet etti. Bir süre olayın gözaltı olduğunu düşünerek itiraz eden sendika üyelerine görevli memurlar, gözaltı işlemi yapılmadığını, sadece bilgi almak amaçlı davet ettiklerini söyledi.

Sendika yöneticilerinin de emniyet müdürlüğüne gitmek istemesi üzerine görevli memur, bunun mümkün olmadığını söyledi. Nihayet U.Y,  eyleme destek vermek için sendika üyelerinin açıklamasında hazır bulunan Avukat Mine Yılmaz’ın eşliğinde bilgisine başvurulmak üzere Emniyet müdürlüğüne götürüldü. Sendika Yöneticileri de U.Y ile emniyetin önüne geldi, bir süre burada bekleyen üyeler, U.Y. ile birlikte emniyet müdürlüğüne girdi.

 

"EREĞLİ'Yİ TERCİH EDECEKLER"

Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklamasında performansa dayalı öğretmen değerlendirmesine eleştiriler getirildi. Liselere giriş sınavına yönelik itirazlar dile getirildi. Açıklamada Ereğli ile ilgili olarak ise, “Alaplı’da nitelikli okul belirlenmedi. Büyük ihtimale Alaplı’daki öğrenciler de Ereğli’deki okulları tercih edecekler. Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Nitelikli okul kapsamına alınmamıştır. Bunun yerine daha yeni açılmış, eğitim kültürünü oluşturmamış bir okulun sınavla öğrenci alacak liseler arasına girmesi, Ereğli’deki eğitim ve öğretime ciddi zarar verecektir” denildi.

Açıklamada, sınava 45 gün kalmasına rağmen, adrese dayalı yerleştirme sistemine dair kılavuzun yayınlanmamış olmasının çocuklar ve velilerin kafasında büyük bir belirsizliğe yol açtığı kaydedilerek söz konusu yasanın durdurulması için kamuoyuna çağrıda bulunuldu.