AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 8 Haziran 2013 günü 8. Sınıf öğrencilerinin liseleri seçmek için girecekleri seviye belirleme sınavında başarılar diledi.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından rahat bir sınav olması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Çakır açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
“8 Haziran 2013 günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’mizde de ortaokul 8. sınıf öğrencileri eğitimlerine devam edecekleri liseleri seçmek için seviye belirleme sınavına (SBS) gireceklerdir.
Sınav öncesi Kdz.Ereğli Kaymakamlığımız tarafından öğrencilerimizin rahat bir sınav geçirebilmeleri için gereken tüm önlemler alınmıştır.
Ailelerimizin de bu sınav süresince çocuklarının yanında olacağına inanıyor ve Ereğli halkımızın da özellikle sınav saatlerinde gürültü yapmamaları, konsantrelerinin dağılmaması konusunda öğrencilerimize yardımcı olacaklarına yürekten inanıyorum.

Sevgili ailelerimiz,
Öğrencilerin sınavlarda başarılı olması sadece öğrencinin kendisiyle ilgili değildir. Öğrencinin sınav başarısında anne ve babanın rolü tartışılamaz bir gerçektir. Ailenin doğru tutum ve davranışları onların sınavda kendi potansiyellerini daha iyi kullanmalarını sağlar.
Çocukları sınava hazırlanan ailelerimize düşen en önemli görev, çocuklarının kaygısını yükseltici yaklaşımlardan kaçınmalarıdır. (Çocuğun sınav sonucunun nasıl olacağı, dolayısıyla geleceğinin bu durumdan nasıl etkileneceği, yaşanacakların net olmayışı kaygı yaşanmasına neden olmaktadır.) Bunun için -“Sınavı kazanamazsan mahvoluruz, başarısız olursan gününü görürsün” gibi olumsuzluk bildiren cümlelerden ailelerimiz uzak durmalıdırlar.

Sevgili öğrencilerimiz,
İlköğretime başladığınız günden bu yana öğrendikleriniz ve birikimleriniz ile her birinizin bu sınav sürecinden başarıyla çıkacağınıza olan inancımız tamdır.
Sınav kazanmak, hayatın tek ve vazgeçilmez amacı değildir. 
Sizler gibi bu yorucu sınav maratonlarından geçmiş biri olarak bu sınavda da sizlere başarı diliyor, istediğiniz lisede okuma şansı bulmanızı temenni ediyorum."