Kdz.Ereğli'de yıllardır konuşulan ancak bir türlü "konuşmadan" öteye gidemeyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mart 2019 tarihinde Kdz.Ereğli mitinginde müjde olarak duyurduğu kampüs alanına ilişkin önemli gelişmeler devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Kdz.Ereğlili Saadet Oruç'un da büyük destekleri ile projenin önündeki sorunlar kaldırılıyor.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu başkanlığındaki Kdz.Ereğli heyeti, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı ile bir araya geldi ve süreci masaya yatırdı.

Kaymakamlıktan konuya ilişkin verilen bilgi şu şekilde:

"Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil POSBIYIK, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan KELEŞ, Esnaf Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Yücel OKTAY, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet CİVELEK, AK Parti İlçe Başkanı M.Fatih ÇAKIR, CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğ ERTUĞRUL, MHP İlçe Başkanı Rahman DEMİRTÜRK, İYİ Parti İlçe Başkanı Dr. Evrim BALBALOĞLU ve BBP. İlçe Başkanı Turabi ÇELİK’ in katılımı ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI ziyaret edilmiştir. Bu ziyarette Kampüs alanındaki son gelişmeler ve yapılacak Fakülteler değerlendirilmiş ve bundan sonra izlenecek yol haritası görüşülmüştür. Olumlu havada geçen ziyaret sonrasında inşaatlara Proje sonrasında ivedi başlanılması ve yeni fakültenin kurulması için istişarelerde bulunulması kararıyla ziyaret sona erdirilmiştir"