Kdz.Ereğli Belediyesi’nin Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Uysal, Ereğli Belediye Başkanlığı’na İlçe Kaymakamlığı aracığı ile dilekçe gönderildiğini, dilekçede yazılanlarından dolayı ise canının acıdığını söyledi. Bazı Meclis üyelerinin söz alarak konuştuğu toplantıda, sahte dilekçe ile suç işlendiği öne sürüldü. Gerekli müracaatların yapıldığını anlatan Uysal, şu sözlerle konuştu:

 

“GEÇEN HAFTAKİ KADAR CANIMIN YANDIĞINI HİSSETMEDİM”

“Yaşadıklarımı sizler biliyorsunuz ama çok paylaşmadım. Hani derler ya, ‘can acı çekerken öğrenir, öğrenmediğin yerden de acır’ diye. Geçen haftaki kadar canımın yandığını hissetmedim. Sizinle paylaşmak istediğim bir belge var. Bu belge, Kaymakamlığımız aracığı ile bana Zonguldak İl Valiliği’nden geldi. Bu, Karadeniz Ereğli Belediyesi Otobüs Terminali İşletmecilerinin verdiği bir dilekçedir. Dilekçenin altında 8 tane terminal yetkilisi var.

 

"ŞUNU BİLİN..."

Yazdıkları dilekçede, özetle; ‘gelişi güzel bir terminal yapılmıştır’ deniyor. Terminalin bu yere yapılmasında tespitini biz yapmadık. Biz sadece terminalin yüzde 30 olan oranını bitirme gayreti içindi bulunduk. Göreve geldiğimden sonra terminal hazır hale geldi. Şunun bilinmesini isterim, terminal yerine biz yapmadım. Sonra, belediye başkanı olarak ben şunu demişim; ‘şuanda idare edin. Benim yapacak gücüm yok’. Şunu bilin, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanının her zaman gücü vardır. Ayrıca, ben böyle bir cümle de kullanmam.

 

"DURDURULMASINI TALEP ETMİŞLER"

‘Terminal açılmasının durdurulmasını’ talep etmişler. Dilekçenin altına baktık 8 tane firma var. Akşamında, belediye başkan yardımcılarımla toplandık ‘böyle bir belge geldi fakat biz aradık kimsenin haberi yokmuş’ dediler. Ertesi gün, bu terminal acentelerini tek tek aradık. Biri, ‘başkanım ben bir aydır il dışındayım’ dedi. Biri, ‘20 gündür Ereğli’de değilim, kaplıcadayım’ dedi. Özetle, buradaki arkadaşlarımın hiçbirinin böyle bir dilekçeden haberi yok. Onlarla daha önce görüştüğümüzde, terminalden son derece memnunlardı.”

 

KENT MEYDANI YÜZÜNDEN Mİ?

Başkan Uysal, dilekçenin, Kent Meydanı’nın yapılmamasını isteyenlerce hazırlandığını da öne sürerek, “terminalin taşınması halinde Kent Meydanı’nın startının verileceğini herkes biliyor. Kent Meydanı’nın başlaması için birinci şart terminalin ve Kaymakamlık binasının taşınmasıdır. Apaçık ortadadır. Bunu yazanlar, Kent Meydanı’nın başlamasını istemeyenlerdir. Açıkça ifade ediyorum” diye konuştu.